Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Internetverbinding delen in ADSL samen met ISDN

Anoniem
Leo S
2 antwoorden
 • Ik heb een werkend netwerkje van 3 computers. Een van de drie is host (server) aangesloten via ISDN op internet. Met de anderen kan ik dus via deze computer op internet met behulp van Internetverbinding delen van MS (ICS). Voor het verbinden en verbreken van de internetverbinding vanaf de clients gebruik ik een kleine programmaatjes van Twiga (Internet Disconnection Unit).
  De clients kunnen ook direct met hun Externe Toegangsadapter via de telefoonlijn verbinding maken met het internet (dus niet via het LAN). Werkt goed.
  Besturingssystemen op host en één pc: Windows98SE en op één pc: Windows 95 OSR.
  Het werkt goed, ook het verbinden en verbreken vanaf de clients.
  Ik ga binnenkort ADSL krijgen. Hierbij kan ik ook gebruik maken van ICS van Microsoft. Verbinding via ADSL modem en de host pc met een extra ethernetkaart.
  Is het mogelijk om de bovenstaande mogelijkheden gewoon te laten bestaan en ADSL via het Ethernetmodem van ADSL als extra verbinding toe te voegen. Ik zou dan op de host dus de externe toegangsadapters voor de verschillende providers hebben via ISDN plus nog een aparte via ADSL - provider.
  Moet ik ICS opnieuw installeren als ik het ADSL modem aansluit/installeer?
  Ik gebruik nu vast IP adressen in het LAN, is dat onder ICS met ADSL ook mogelijk (volgens info KPN lijkt het dat je dynamische moet hebben op je LAN)?
 • [quote:2acf303876="H J Barelds"]Is het mogelijk om de bovenstaande mogelijkheden gewoon te laten bestaan [/quote:2acf303876]
  Niet met ADSL wel met ISDN

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.