Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

ADSL modem/router probleem na overgang op analoog

Anoniem
leonardus
4 antwoorden
 • Familielid had een goed werkend netwerk met gedeelde internetverbingding via isdn/adsl. Modem was Speedtouch home en de router is de Vigor 2200E.
  [b:a7205617e7]Het enige wat er aan de configuratie wezenlijk is veranderd is de overgang van isdn op analoog en een andere modem[/b:a7205617e7]Nieuwe situatie: overgang op analoog. Modem is nu de Speedtouch 510i, router is dezelfde gebleven.
  Netwerk draait nog steeds (2 x XP-prof en 2 x W98se) Als de modem wordt aangesloten op 1 van de Pc's lukt de verbinding prima. Als de modem wordt aangesloten op de wan poort van de router lukt het nog steeds niet om het netwerk en de permanente internetverbinding van alle pc,s voor elkaar te krijgen terwijl dat in de oude configuratie wel kon.
  Heeft iemand enig idee hoe het een en ander in de nieuwe setting moet worden geconfigureerd zodat de 4 pc's weer onafhankelijk van elkaar het internet op kunnen via de router? Hartelijk bedankt alvast voor het meedenken.
 • modem moet zijn 510 niet 510i
  de i staat voor isdn en daar zit de fout
 • Modem is toch een 510 en geen 510i. Het verschil is dat de Speedtouch Home een modem was en de Speedtouch 510 een modem/router combinatie. Je hebt dan dus een router achter een router zitten (de Speedtouch en de Vigor) en da's niet zo makkelijk om te configureren. Het is nog niet gelukt. Makkelijkste oplossing lijkt mij om de Vigor er uit te halen en er een simpele switch voor in de plaats te zetten. Maar toch zou het moeten lukken met de router!!!
 • dhcp in de vigor 2200E uitzetten
  je hebt anders twee switchen die dhcp uitdeelt

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.