Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Internetsharing wordt geblockt door firewall.

Anoniem
Mr. 18
7 antwoorden
 • Ik heb ff een vraagje
  ik deel het internet op een winxp home machine door de standaard internetdeling van windows. Ik heb echter ook zonealarm geven, maar die blokkeert dat delen.
  Welk programma moet ik toegang geven wil het wel werken, ik heb allee programa's bekeken die geblokkeerd worden, maar ik kan er niets tussen vinden.

  alvast bedankt

  ps. Ik heb de zoekfunctie gebruikt, maar niets gevonden
  [edit]
  ik heb de winxp firewall uitgeschakeld
  [/edit]
 • De standaard Zonealarm ondersteund geen ICS, je moet hiervoor Zonealarm Pro hebben.
 • Maakt niet uit, je moet de internet security op medium zetten ipv high.
 • [quote:2d72f11cdf="leonardus"]Maakt niet uit, je moet de internet security op medium zetten ipv high.[/quote:2d72f11cdf]
  Yeps, your right. ff gekeken op internet en blijkt inderdaad een soort bug te zijn. Ik was altijd in de veronderstelling dat je Pro moest hebben, bij Zonelabs raden ze wel aan om ook op de clients ZA te installeren omdat anders de application layer niet voor die machines gecontroleerd wordt.
 • Bij mij werkt dit ook niet. Moet je zone alarm op beide computers instaleren en instellen? Internet security op medium werkt bij mij nl. niet. Zodra ik ZA inschakel op de internet host machine krijg ik geen verbinding meer op de share.
 • Het ip-adres (of gehele subnet) van de client al toegevoegd als trusted zone?
 • [quote:bb4d5c923c="Venzent"]Het ip-adres (of gehele subnet) van de client al toegevoegd als trusted zone?[/quote:bb4d5c923c]

  yup, k zal de rest van de tips eens gaan proberen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.