Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wireless LAN encryptie

Anoniem
Leo S
6 antwoorden
 • Hallo,

  In mijn wireless router kan ik encryptie opgeven. Het is een Belkin router met nieuwste firmware (installeert WPA). Keuzes zijn WPA en WEP 64 en 128 bits. In mijn laptop is slechts WEP beschikbaar, ondanks dat ik de WPA patch voor XP heb geïnstalleerd.

  Probleem is, dat wanneer ik encryptie op de router inschakel, ik met de laptop geen kontakt meer kan maken. In de router worden 4 keys gemaakt (64 bits WEP) op basis van een passphrase die ik invoer.

  Moet ik nu op de laptop de passphrase invoeren of de hex digits van één van de 4 keys die de router aan maakt?
  En vraag 2: waarom kan ik op mijn laptop geen WPA encryptie selecteren?

  Bedankt,

  Harry
 • Je kunt dan het beste WEP 128 bits gebruiken.

  Aan de hand van een passphrase wordt een key gegenereerd. Deze moet in principe hetzelfde worden als je dezelfde passphrase op je computer gebruikt, maar het is veiliger om de hele key in te tikken, dan weet je zeker dat je dezelfde key gebruikt.
 • sowieso is 64 bits 5 keys….deze dien je in de accesspoint en in de clients in te voeren.
 • hey leo s, hoe weet jij dit allemaal? soms vraag ik me af he, al die replys, pfffff, je kan hier echt overal alles vinden man. echt goed. werk jij voor computertotaal?
 • Nee, ik werk niet voor Computer!Totaal, maar voor een IT-bedrijf in Mijdrecht als systeembeheerder. Ik doe dus periodiek systeembeheer voor onze klanten en tevens nieuwe netwerken opzetten of migreren. De laatste tijd zijn we actief in de sierteeltsector waar op de veilingen gebruik wordt gemaakt van draadloze oplossingen in combinatie met PDA's en Tablet PC's.

  Iedere dag maak ik wel even tijd vrij om wat vragen te beantwoorden voor zover ze in mijn straatje vallen. Ik help immers graag… Vandaar het aantal posts. En toch zijn er mensen die heel wat meer posts op hun naam hebben dan ik…
 • knap hoor dat je tijd vrij maakt voor dit…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.