Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Afschakelen van het netwerk

Anoniem
Edmond Varwijk
7 antwoorden
 • Ik heb een ethernet lan met 3 pc's en een ADSL modem (op een hub). Werkt allemaal goed.
  Ik kan de verbinding van het modem met de provider verbreken in de sw van het modem (op die manier ben ik vrij van internet denk ik).
  Nu wil ik als iemand anders op Internet zit (via de ADSL modem), de andere pc van het netwerk kunnen schakelen (zonder de stekker eruit te trekken). Op welke manier kan ik een pc van het lan afkoppelen (en weer aankoppelen).
 • Dit hangt een beetje af van de situatie. Zoals ik het begrijp hangt je modem rechtstreeks aan de hub. Dus dan moet je in het modem de toegang blokkeren van die PC. Dat kan via instellingen in de firewall van het modem. Hoe dat moet hangt af van je modem.

  Maar is dat wel de juiste manier? Straks is de ander bijna klaar om een bestand van 700 Mb te downloaden, gooi jij hem er af en kan hij/zij opnieuw beginnen. Ik denk dat je kwade gezichten krijgt.

  Even overleggen is dan een veel betere oplossing.
 • Wat ik bedoel is het volgende:
  kan ik op de betreffende pc (die aan het lan zit, dus aan de hub) de pc van het netwerk koppelen, zodat ieder ander gewoon door kan gaan met internet (adsl), terwijl de betreffende pc heel veilig niet meer aan het netwerkje hangt.
  Ik hoop dat ik duidelijk ben
 • Ja dat kan. Zie mijn vorige antwoord. Maar helpen kunnen we je niet omdat we niet weten welk merk en type modem je hebt.
 • Ik heb een Alcatel SpeedTouch 510i modem

  Groeten,
  Henny
 • Een tijdje heb ik dat met een extra PC gedaan, die stond tussen de ADSL modem en de hub, en daarop draaide Sygate. Dit terzijde.

  Nu heb ik een Netgear router/wireless accespoint, en die geeft de mogelijkheid een schema in te stellen wanneer PC's wel en niet op internet mogen, bovendien kun je dat eenvoudig aan en uitzetten vanaf elke PC in je netwerk.
  Voor zover ik weet geven alleen Netgear en E-tech routers deze mogelijkheid, die zou je kunnen aansluiten op je ADSL modem en dan vanaf een PC beheren.

  Is dit wat je bedoelt?
 • Netwerkkaart uitschakelen of netwerk aansluiting 'vrijgeven' en niet 'vernieuwen'. Ligt een beetje aan de Windows versie wat je het handigst vind. Persoonlijk vind ik het allemaal wat overdreven. Een stevige firewall op de betreffende PC plaatsen, moet de boel ook dicht kunnen timmeren. En ja, als de angst blijft dan is het lostrekken van de netwerkkabel sowieso de makkelijkste oplossing en de enige oplossing die echt effectief is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.