Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

afstand van wifi vergroten

Anoniem
gerben
7 antwoorden
 • Beste allemaal

  Ik zou zo graag de afstand van mijn wireless LAN willen vergroten, zonder al teveel kosten.
  Wat kan ik het beste doen, is er misschien iets met software
  op te lossen.
  Ik hoorde al een verhaal met lege blikjes ,en die door de helft te snijden en deze aan je antennes te plaatsen.

  Wie kan mij goede surgesties leveren.

  met vriendelijke groet Bas
 • [quote:7a8b1b29cb="spoort"]Wat kan ik het beste doen, is er misschien iets met software
  op te lossen.[/quote:7a8b1b29cb]Nee, dat kan niet. Je bent afhankelijk van het zendvermogen en ontvangst kwaliteit van kaarten en basisstation. Dit neemt af wanneer de afstand groter wordt. Daarnaast heb je ook storingen uit de omgeving die beiden negatief beïnvloed. Software kan daar niet aan helpen.

  Je kunt een extra antenne versterker kopen en zo de afstand vergroten, maar dat kost weer extra. Dat verhaal met die blikjes lijkt me een beetje een broodje aap verhaal en mocht het al waar zijn, dan maak je er waarschijnlijk een soort van richtantenne van. Maw, als je dan niet in de beperkte "line of sight" zit, dan heb je vrijwel geen ontvangst.
 • http://wiki.wirelessleiden.nl/wcl/cgi-bin/moin.cgi/RadioAntenne
  Hier vind je wellicht de nodige info.
 • [quote:4c429f0ce4="Captain_Kansloos"]Nee, dat kan niet.[/quote:4c429f0ce4]
  Och, goede antenne kan wonderen doen. Gewoon al een losstaande standaard antenne aan een kabeltje, wat hoger opstellen dan de pc.
 • [quote:abbc74fcc0]Och, goede antenne kan wonderen doen. Gewoon al een losstaande standaard antenne aan een kabeltje, wat hoger opstellen dan de pc.[/quote:abbc74fcc0]Weet ik, maar een goede antenne kost geld. Daarnaast was de vraag of er iets met software gedaan kon worden om de situatie te verbeteren; dat kan m.i. niet.
 • Softwarematig lijkt me ook niet. Hoewel, je kunt verschillende kanalen instellen, en mogelijk heeft een andere frequentie een beter bereik. Maar wonderen verwacht ik daar ook niet van. Antennes hoeven beslist niet duur te zijn, je kunt ze ook zelf maken, als je een beetje handig bent.
 • [quote:f27ada5f4e="gerben"]Antennes hoeven beslist niet duur te zijn, je kunt ze ook zelf maken, als je een beetje handig bent.[/quote:f27ada5f4e]Dat lijkt me best grappig; heb je ergens een Guide/Howto?

  Edit: Ik zie dat de link van Henk Bakker al e.e.a. aan info bevat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.