Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Router

Anoniem
Isostar
2 antwoorden
 • Ik heb me vandaag geregistreerd voor dit forum, vooral omdat ik weinig kaas gegeten heb van computers :oops: , en er dus meer over te weten wil komen. Ik gebruik M'n PC voornamelijk om te internetten, daar zit het probleem dus niet, maar ik kom vaak van die woorden tegen waarvan ik denk "noooit van gehoord".

  Ik heb inmiddels tig topics gezien, en zie steeds weer het woordje "router" opduiken, wie kan mij uitleggen wat een router is, en wat het doet, of waarvoor je het nodig bent ? Misschien is dit wel ergens terug te vinden om dit forum, maar er zijn zoveel pagina's dat vragen sneller gaat denk ik. :roll:
 • Een router is een apparaat dat verbinding maakt met internet via een modem.
  Aan de ene kant maakt hij verbinding met internet, aan de andere kant kun je er meerdere computers op aansluiten.
  Je gebruikt dus een internet verbinding (abonnement) om met meerdere computers op internet te kunnen.

  De router zorgt er dus voor dat er een verbinding naar internet wordt gemaakt en weet ook welke PC's er zijn aangesloten.
  Het komt er op neer dat de ene pc wil iets opzoeken via google en de andere pc zit ronde te neuzen op computertotaal.nl.
  De router zorgt er voor dat de ene pc (die op google zit) die informatie verstuurt en terug krijgt die hij wil en de andere (computertotaal.nl) dat gene krijgt wat hij wil. Een soort regelneef.

  Afhankelijk van de verbinding merk je er heel weinig van dat er een router tussen zit, behalve bij het opstarten, de router merkt dat er minimaal een PC aan staat en maakt direct verbinding. Je hieft zelf dus niet meer aantemelden en in te loggen, dat heeft de router voor je gedaan.

  Een goede en goedkope router is die van Sweex c.a. € 39, vier computers op aan te sluiten. http://www.sweex.nl/content.asp?pcID=80

  Greetz bye mike

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.