Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloos op bedraad... Kan dat???

Anoniem
HermanH
6 antwoorden
 • Ik heb via een SMC-router toegang tot ADSL. Dat is een gewoon bedraad geval… Nou heb ik een desktop-pc nog al eens beneden ivm films kijken (we hebben nog geen stand-alone DVD-speler…)

  Kan ik ook een extra poort van mij router gebruiken om die pc draadloos aan te sluiten als die beneden is, en dat ik de kabel laat liggen (vanwege de snelheid) en die gebruiken als ie boven staat?
 • Ja, dat kan.

  Je zult dan wel je instellingen moeten aanpassen op je laptop. Die weet immers niet via welke netwerkkaart (de bedraadde of de draadlose) verkeer naar je router loopt. Je access-point moet dan wel aan je router komen te hangen (eventueel via switch of hub)
 • Tuurlijk kan dat. Met een access point en een wirelesse netwerk adapter ben je klaar.
 • [quote:8ca9345b3e="HermanH"]Je zult dan wel je instellingen moeten aanpassen op je laptop. Die weet immers niet via welke netwerkkaart (de bedraadde of de draadlose) verkeer naar je router loopt. Je access-point moet dan wel aan je router komen te hangen (eventueel via switch of hub)[/quote:8ca9345b3e]

  Welke Laptop???
 • Correctie: Moet desktop zijn.
 • Maar kunnen ze ook allebei contact hebben met het router???: Dat ik via de draadloze verbinding ook beneden op internet kan, en dat ik , als ik hem boven heb, gewoon via de bedrade (veel snellere) werk???

  Kan dit trouwens met elk willekeurig accespoint?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.