Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

draadloos internet, wel een ip adres, geen internet

Anoniem
twanscholten
4 antwoorden
 • hallo,
  ik heb een Trust AP (ondersteunt tot 44mBps) en een wifi kaartje van sitecom. dit heb ik aangesloten op een sitecom router.
  alles is goed aangesloten, de router ziet de laptop en de laptop krijgt een IP van de router. tot daar gaat alles goed. tot dat k op internet wil. er is geen enkele internet verbinding mogelijk(het is voor de buren) en als ik het thuis aan sluit, op dezelfde router, werkt alles wel. rara wat is er aan de hand(het is niet een defecte poort op de router want de vaste pc's doen het wel.
  Twan
 • Kan je wel pingen naar internet met ip-adressen?
  Probeer het eens met 62.251.0.6 (DNS-server van HCCnet).
  Zo ja, dan is het waarschijnlijk dat de DNS-instellingen niet goed staan.

  Kan je wel pingen naar je router?

  Mogelijk blokkeert een firewall je verbinding. Windows XP heeft er 1 standaard ingebouwd, maar ook programma's als Norton Internet Security en ZoneAlarm kunnen het probleem veroorzaken.

  Meer info geven helpt om je vraag beter te kunnen beantwoorden.
 • internet ip pingen kan wel maar hij raakt 50 en soms 25 % kwijt.
  router pingen kan ook. geen firewall etc der op
 • Het lijkt er op dat het snelheidsverschil tussen de netwerk-aansluiting van de router en die van je access-point het probleem is. Kan je die snelheid instellen?
  Zo ja probeer dan de snelheid van je access-point eens vast te zetten op 10 Mbits/s, full duplex. Werkt het dan nog niet probeer dan eens 10 Mbits half duplex.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.