Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

3x XP netwerk en ADSL lite van wanadoo

Anoniem
Henk Bakker
9 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb een netwerkje voor onder Windows XP gekocht. Nu krijg ik vanaf 1 januari ook ADSL. Dit wil ik onder twee computers verdelen. Ik zal het even uitleggen. Mijn PC is PC 1, de PC van mijn moeder is PC 2 en er zit nog een laptop op als PC 3. Nu wil ik vanaf PC 1 ADSL gaan delen en op PC 2 zit een printer. Nu wil ik vanaf alle computers printen en onderling bestanden uitwisselen zonder het gebruik van ADSL. Ik gebruik een Ethernet switch van Edimax type ES-3105P(G) gekocht bij Mycom om het netwerk te maken. Straks krijg ik een USB modem om op PC 1 aan te sluiten. Nu wil ik graag weten hoe ik de servers en de machtigingen moet invullen. Ik weet hier namelijk zo goed als niks van. Heeft mijn switch trouwens een IP adres? Staat niet in de handleiding.
  Alvast bedankt!!!!!!!
 • Kijk eens in de "sticky" helemaal bovenaan in dit forum. Misschien dat je daar wat aan hebt. Als het dan nog niet lukt zijn we natuurlijk altijd bereid om over je probleem na te denken.
 • hoi, dit heb ik gedaan maar daar staat niks wat voor mij van toepassing is. :lol: helaas. ik hoop dat jullie me willen helpen :roll:
 • Als ik je probleem snap heb je eigenlijk geen probleem. :wink:
  Je PC1 met de ADSL modem moet wel aanstaan als de anderen het Internet op willen. Je deelt van daaruit Internet dus deze PC fungeert als Software Router.
  Jouw PC1 en de andere PC's zijn met een gewone CAT5 UTP kabel aangesloten op je switch. Je stelt op alle PC's in dat je bestanden wil delen en op elke PC geef je aan welke map of schijf je wil delen.
  Op de printer PC geef je tevens aan dat je de printer wil delen.
  De andere pc's voegen een printer toe (NETWERK Printer).
  ALles moet dan gewoon draaien hoor.
  Je hebt in jouw oplossing wel een nadeel, als iemand wil printen dan moet de PC printer aanstaan en die is een andere dan PC1.
  Zou printer op PC1 zetten die tosch als server router dienst doet.
  Met een lange kabel kan je de printer op een centrale plaats zetten.

  // Switch heeft geen IP adres

  ALs je het nog kan veranderen : neem een Ethernet modem en betaal desnoods wat euro's bij.

  Om je keuze wat ingewikkelder te maken :lol: , je neemt een ethernet modem,
  koopt een hardware router met print aansluiting (parallel).
  Dan hoeft alleen de router aan te staan en iederen kan printen en internetten wanneer ze willen. Als ze bestanden naar elkaar willen sturen
  dan moeten de gewenste PC's wel online staan.
 • bedankt. hiermee ben ik al een stuk opweg geholpen. één probleem is dat mijn printer een USB 2.0 aansluiting heeft. is dus niet aan te sluiten op een dergelijke switch :cry: had ik nl ook al aan gedacht. nu weet ik alleen de IP adressen niet voor de computers. ik ga nu ook op PC 1 de printer zetten. dit voorkomt alvast wat problemen. ik heb ook allemaal de kabels aangesloten maar hij doet helemaal niks. helaas. :evil:
 • oh ja, hoe moet ik de restricties enzo instellen om bestanden te delen. ik weet wel hoe ik een harde schijf moet delen maar kan geen volmacht oid geven
 • hoe moet ik nou de IP adressen enz voor mijn netwerk instellen? kan iemand mij dit uitleggen???
 • In config, netwerksetup opstarten, properties van je nic/tcp en daar kan je de pc een ip adres geven. Deze moet wel uniek zijn per pc.

  Als je een router koopt, dan kan je de dhcp ervan gebruiken en die reikt dan de ip adressen uit. (je moet ze vooraf eerst terugzetten, Obtain atutomatically dacht ik).
  Kijk in de faq van het forum, daar staat het eea over innternet delen dan wordt het een stuk duidelijker, kan je wat experimeneteren en dan uiteindelijk de voor jouw situatie de benodigde harware kopen.
  Succes :wink:
 • ik heb al spullen voor het netwerk en krijg starks een gartis modem van wanadoo. wat moet ik nog meer doen behalve de IP adressen. deze zijn nu opvolgend vanaf pc 1 maar het werkt nogsteeds niet. ze zien elkaar niet :cry: how to do??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.