Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

[Win98SE] Verbinding komt niet tot stand na herstart.

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Ik heb 2 pc die verbonden zijn door een cross-over kabel. Ip adressen zijn van dezelfde range, en de subnetmasker ook. Pingen gaat goed over en weer, naar elke netwerkkaart en naar 127.0.0.1 van elke netwerkkaart. Het probleem is dat ik niet opnieuw verbinding krijg als ik 1 van de 2 pc's herstart. Als ik beide herstart komt de verbinding wel weer tot stand. Na een format was het probleem ook nog niet verholpen. De kabel is goed. Wat kan hier het probleem zijn en wat kan ik er aan doen???
 • Het probleem kan op het vlak liggen dat de masterbrowser verkiezing niet loopt zoals het moet. Dat kan je omzeilen door een extra netwerk-protocol te installeren.

  Ook kan het zijn dat de snelheid-afstemming van de netwerkkaarten niet goed functioneert. Dat kan je omzeilen door de snelheid van de kaart op 1 PC vast te zetten. De netwerkkaarten moeten overigens wel allebei van de ingestelde snelheid gebruik kunnen maken.
 • Hoe en welk protocol maak ik dan aan?? En hoe zet ik de snelheid van de netwerkaart vast????
 • In het configuratiescherm:
  - Open Netwerk
  - Kies de betreffende adapter
  - Op 1 van de tabbladen vindt je keuze-opties met de bijbehorende instellingen. De snelheid (10 Mbits of 100 Mbits of automatisch) en (full of half duplex of automatisch) zijn er daar 2 van.
  Indien niet aanwezig, kan dat voor die adapter niet worden ingesteld.

  Een ander protocol kan je als volgt toevoegen:
  In het configuratiescherm:
  - Open Netwerk
  - klik op Toevoegen
  - kies Protocol en klik op Toevoegen
  - kies Microsoft in de linker helft en selecteer het protocol in de rechter helft. Veel gebruikte opties zijn Netbeui (niet routeerbaar, dus info verlaat nooit je netwerk) en IPX (wel routeerbaar, makkelijk als je een router gebruikt, maar dan moet je dat ook op de router activeren).


  Uiteraard moet je dat doen op beide PC's
 • Ik heb alle mogelijke instellingen gedaan met halfduplex en fullduplex en de beide snelheden ingesteld, maar het gaat nog steeds niet. De TCP-IP en Netbeui protocollen staan ingeschakeld.
 • Op 1 PC:
  - Ga naar configuratiescherm
  - Open Netwerk
  - Selecteer Bestands- en printerdeling voor Microsoft-netwerken
  - Zet Bladeren uit.

  Op de andere PC moet deze juist aan staan (of eventueel op automatisch).

  Hiermee heb je de Masterbrowser vast gezet. Mogelijk helpt dat.
 • Het helpt niet.
 • Mogelijk een firewall? Deze moet je instellen, zodat de toegang naar je eigen netwerk vrij is. Maar dan vind ik het wel vreemd dat na een herstart het wel werkt.
 • [quote:2432540552="HermanH"]Mogelijk een firewall? Deze moet je instellen, zodat de toegang naar je eigen netwerk vrij is. Maar dan vind ik het wel vreemd dat na een herstart het wel werkt.[/quote:2432540552]

  Ja dat vind ik ook. In de firewall( Zonealarm )is het netwerk ingesteld als trusted, en verder kan ik niet veel meer instellen geloof ik.
 • Besturingssysteem XP?
  Zet dan de firewall in XP aan en zorg er voor dat die alles toelaat.
 • Het is Win98SE.
 • Heb vandaag ontdekt dat als ik pc 2 herstart dan komt de verbinding wel opnieuw tot stand.
 • Zijn er nog andere gezichtspunten bijgekomen???

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.