Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

UTP bij stroomkabel

Anoniem
Sauron II
9 antwoorden
 • Hoi,

  Ik ga een poging doen om een netwerkje aan te leggen met een adsl modem/router naar de zolder. Ik heb al naar wireless gekeken, maar dat gaat niet lukken aangezien er twee vloeren van gewapend beton tussen zitten.

  Dus kabels trekken. Maar, naar de zolder lopen bij ons alleen stroomkabels. Dus mijn vraag is: is het slim om een UTP kabel naast een stroomkabel te leggen i.v.m. magnetische velden enzo. Of moet ik dan een shielded utp kabel gebruiken (STP)?

  Alvast bedankt,
  Dennis
 • [quote:8754983c3f="kingelessar"]Ik heb al naar wireless gekeken, maar dat gaat niet lukken aangezien er twee vloeren van gewapend beton tussen zitten.[/quote:8754983c3f]

  Ja en? Waarom zou dat niet werken dan. Hier werkt het ook, vanaf de zolder "door" twee maal gewapend beton naar beneden en dan ook nog 40 meter de tuin in…

  groetjes Edmond
 • Bedankt voor je reactie.

  Ok ok

  Er waren een paar websites die dat zeiden. En wat is de snelheid dan? :-?

  En kun je ook ff zeggen of het verstandig is om een utp kabel naast een stroomkabel te trekken. Ik ben nog steeds van mening dat een bekabeld netwerk het veiligst, snelst, en goedkoopst is.

  Dennis
 • Wat ben je nog meer van plan om te doen dan internetten? Utp gaat tegenwoordig tot 1Gbit. Een beetje redelijke ADSL verbinding is 1kbit en daar sta je dan met je Ferrari in de file, dan rij je net zo snel als die gozer naast je in zijn lelijke eend :) . Wil je onderling bestanden uitwisselen dan is een beetje snelheid wel lekker.

  Maar ook draadloos gaat al tot 54 Mbit. Je moet meer aandacht besteden aan beveiliging omdat iedereen mee zou kunnen luisteren, maar dat zit over het algemeen ingebakken in je accesspoint. Moet natuurlijk nog wel geconfigureerd worden.

  Voordeel van een kabeltje is als je een beetje bekend netwerkkaartje hebt dat elk OS er mee om weet te gaan ( van dos via beos tot XP ). Over netwerk kabel langs stoomkabel leggen heb ik niet zo veel ervaring. Kleine stukjes (een meter of 2) is geen probleem, hoe zich dat gedraagt over 10 meter weet ik niet.

  Maar ik zie meer voordelen voor draadloos dan voor een draadje.

  Qua kosten weet ik het ook niet zo snel. Ga maar eens kabel halen, dan past het stekkertje niet door de leiding. Die maar afknippen, dan een tang & stekker halen bij de bouwmarkt (ISDN is het zelfde stekkertje). Zit de eerste keer nooit goed dus een 2e stekkert nodig. Kijk dan wat je kwijt bent.

  Groet,

  Stofnest.
 • Ik wil naast internet ook op een redelijke snelheid bestand kunnen uitwisselen en LAN-gamen. En ik gebruik ook linux, dus daar zou ik het ook graag werkend in krijgen.

  Die snelheid van wireless die gaat ver omlaag he zodra je het een paar meter verder weg zet met muren erturssen…

  Dennis
 • Ik vind die snelheid van wireless heel erg meevallen. Voor internetten is het zeker voldoende, voor gewoon bestanden delen binnen een netwerk ook. LAN-gamen heb ik geen ervaring mee via wireless maar volgens mij moet dat wel lukken als je er dan maar niets naast laat lopen, zeker geen lijnvolstouwers als FTP.

  groetjes Edmond
 • En mag ik dan eens vragen welke snelheid je dan gemiddeld wel niet haalt?

  En wat is het beste om de draadloze computer te connecten? Een USB-adaptor, een PCMCIA kaart of een PCI kaartje?

  Dennis
 • Eerlijk is eerlijk, een bedraad netwerk is gewoon beter.

  Een draadloos netwerk op een kleine schaal zoals bij jou het geval zou zijn is nog wel te doen, maar kent nogal wat nadelen t.o.v. bedraad.

  Ik zou gewoon een kabel trekken als ik jou was…
 • hmm ja da d8 ik dus ook, maarja dan loopt er strax wel een kabel via de muren enzo :(

  dus ff een goede route uitstippelen en wat hoeklatjes aanbregen… da moet lukken

  Dennis

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.