Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk uitbreiden

Anoniem
mlouage
4 antwoorden
 • Hallo,

  Thuis heb ik een netwerk, even de situatie schetsen :
  In de berging staat de Router met built in 4 port switch waaruit 1 kabel naar boven gaat en een kabel naar de living.

  Nu zou ik boven meerdere pc's willen aansluiten maar er zijn geen wachtbuizen meer, dus een tweede kabel vanuit de router naar boven leggen gaat niet.

  Kan ik nu gewoon waar de kabel van boven uitkomt een hub of switch aansluiten en dan de extra pc's daarop? Moet er dan meer gebeuren van configuratie, want nu staat alles op automatisch… En neem ik best een hub of switch?

  Ik heb zelf al iets gezocht maar ik kom er niet uit : het zou iets te maken hebben met een uplink poort en voor de configuratie zou ik NetBios moeten gebruiken?

  Op iedere pc zou ik willen internetten en aan filesharing doen.

  Alvast bedankt voor jullie antwoorden !
 • Je kan probleemloos boven een hub of switch aan die kabel kunnen aansluiten. Het makkelijkst is het als die hub of switch over een uplink poort beschikt. Op een of andere manier moet namelijk de kabel gekruist worden en een uplink poort zorgt hier intern in de switch voor. Je kan natuurlijk ook zelf een nieuw stekkertje aan de kabel knijpen met de oranje en groene aders omgewisseld, dan kan de kabel in een normale poort.

  Je hoeft verder niks aan de configuratie te veranderen. Als de instellingen nu goed werken, werken ze ook als de nieuwe hub of switch aangesloten is. Nieuwe PC's kun je op dezelfde wijze configureren als de oude, uiteraard wel met een ander IP-adres.
 • [quote:23c773a949="Leo S"]Nieuwe PC's kun je op dezelfde wijze configureren als de oude, uiteraard wel met een ander IP-adres.[/quote:23c773a949]

  Daar heb ik nog een vraagje over: nu krijgen de pc's een IP van de router, gaat dat dan ook nog zo zijn of ga ik een vast IP moeten ingeven in de nieuwe pc's?
 • Als de DHCP-pool in je router groot genoeg is, zal deze IP-adressen blijven uitdelen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.