Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

zakelijke Laptop in thuisnetwerk

Anoniem
bavel
5 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb een netwerk met adsl verbinding via een router.
  Er zijn 4 pc aan het netwerk gekoppelt, dit werk allemaal naar tevredenheid.
  Ik heb een laptop welke is ingericht op het zakelijke netwerk (ander werkgroep) maar als ik hem thuis aan mijn switch koppel deelt deze het thuis netwerk niet.
  Wat kan ik hier aan doen.

  OS winXP pro

  Vriendelijke groet,
  Dennis
 • Heb je al eens een Windows XP Netwerk diskette geprobeerd?
 • [quote:521e5522b6="FTPserver"]Heb je al eens een Windows XP Netwerk diskette geprobeerd?[/quote:521e5522b6]

  Thanks maar heb je misschien wat meer uitleg hierover?
 • De makkelijkste oplossing: geef je werkgroep thuis dezelfde naam als het domein op de zaak… en check of de ip-nummertjes dynamisch worden uitgereikt (waarschijnlijk doet je router dat, en dan moet het wel goed zijn). Bij het aanzetten van de pc zal hij eerst klagen dat er geen domain-controller wordt gevonden, maar na twee keer op 'OK' klikken zit je in een werkend netwerk.
 • [quote:9b78569b9f="bavel"]De makkelijkste oplossing: geef je werkgroep thuis dezelfde naam als het domein op de zaak… en check of de ip-nummertjes dynamisch worden uitgereikt (waarschijnlijk doet je router dat, en dan moet het wel goed zijn). Bij het aanzetten van de pc zal hij eerst klagen dat er geen domain-controller wordt gevonden, maar na twee keer op 'OK' klikken zit je in een werkend netwerk.[/quote:9b78569b9f]

  Jij ook bedankt, maar hoe doe je dat als er ook verschillende laptops met andere namen aangesloten worden? Ik krijg nog wel eens een laptop van kennissen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.