Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Punt van splitten (ADSL)

Anoniem
sjouwer
6 antwoorden
 • Ik heb een vraagje over het punt waarop je de telefoonlijn moet splitten voor internet- en telefoonverkeer bij het aanleggen van ADSL. Het zit namelijk zo: de 3 computers die van adsl gebruik moeten gaan maken, staan op de 1e verdieping. De telefoonaansluiting wordt op de BG gesplitst in een lijn naar de telefoon beneden en naar boven. Kan ik ook boven de splitter plaatsten, of krijg ik dan problemen met het telefoonverkeer beneden? Boven een splitter plaatsen zou nl. erg handig zijn, aangezien ik dan geen kabels hoef te trekken (behalve dan van de multipcmodem naar de computers).
 • [quote:b1a20779bd="smoker"]Kan ik ook boven de splitter plaatsten, [/quote:b1a20779bd]
  Nee.
 • Ik heb een dergelijke situatie thuis ook. Wat ik heb gedaan is boven de splitter geplaatst en de wandaansluiting beneden gebruik ik niet meer. Ik heb een gat in de vloer geboord (er moest toch ook nog een tv-kabel naar boven) en telefoondraad naar beneden gevoerd. Zo heb ik dus 2 telefoontoestellen aan kunnen sluiten, hoefde ik verder niet moeilijk te doen vanuit de meterkast, is de kabel tussen splitter en modem niet langer dan 20 meter en kan ik met 2 PC's en 2 servers op internet.
 • Zie de online handleiding. (er vanuit gaande dat je ADSL via KPN krijgt)
  KPN ADSL splitter | Gebruiksaanwijzing (de bovenste is nieuwste versie)
 • Je kunt je splitter overal plaatsen zolang je maar vóór de telefoonlijn gaat zitten.
  Bij mij zit de splitter boven, de telefoonleiding komt beneden binnen en gaat dan via een eenvoudig verlengsnoer naar de bovenste etage (2 hoog)
  Dan komt de splitter en dan de telefoon met zijn basisstation. Beneden staat een tweede telefoon die alleen op een laadstation staat en dus via boven communiceert.
  Overigens kan ik gewoon de telefoon beneden aansluiten dus voor de splitter en alles werkt dan gewoon zonder problemen. Geen storing in de telefoon, geen vreemde toestanden bij adsl verbinding. Dus test gewoon even en kijk of alles werkt.
 • Het kan wel,
  Ik heb dit als volgt gedaan:
  Op de 1ste etage de splitter op de telefoonlijn (4 aderig) die van beneden komt, waarvan toch maar 2 draadjes gebruikt worden. Op die andere 2 draadjes heb ik de andere kant van de splitter aangesloten (phone), en die gaat weer naar beneden, waar de telefoon staat. Bij de splitter kun je gelijk een afsplitsing maak voor een telefoon op de 1ste verdieping.
  Dit scheelt heel wat gedoe met het leggen van extra kabels ed.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.