Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

[win98 se] realtek netwerkkaart...

Hentje
6 antwoorden
  • Beste allen,

    Wilde mijn Win98se systeem (pentium 2, aopen AX6BC moederbord) aan het netwerk gooien, heb een router met internet verbinding. Een van de twee werkende realtek netwerk-kaarten uit de XP computer geschroefd en in die van win98 geplaatst. Nu krijg ik die daar niet aan de praat!
    Win98 zag wel de nieuwe hardware en met de installatie-diskette de netwerk-kaart goed geinstalleerd, de computer ziet de netwerk kaart ook gewoon in systeembeheer, maar de lampjes aan de achterkant van de netwerk-kaart willen niet gaan branden, bij XP deden ze dit wel, ligt dit aan XP (denk het niet)? Heb de bios (was van 1998) geflashed maar dat mocht ook niet helpen. Ik weet nu dus niet meer wat ik moet / kan doen.
    Wie kan me verder helpen?

    Grtn Henny
  • Enkele optie
    gebruik de installatie diskette niet en laat win 98sec. zelf de driver zoeken staat op cd win 98sec.

    Probeer de kaart in een ander PCI sleuf

    ga naar start uivoeen en type "winipcfg " en enter en dan op alles vernieuwen

    Hebe je op deze PC een thuisnetwerk gehad met een crosslinkkabel dan zijn de instelling van het thuisnetwerk nog van kracht.
  • - heb het ook geprobeerd dat win98 zelf de drivers installeerd, maar dat maakt voor dit probleem verder geen verschil, ook dan doet ie het niet.

    - er waren nog 4 sleuven over, heb er hiervan 2 geprobeerd, zou die andere 2 ook nog wel kunnen proberen, klopt, maar voor win98 heb ik er winME opgehad, toen werkte het netwerk wel, gisteren geformateerd en win98se erop, nu doet ie het niet meer….

    - winipcfg, en dan alles vernieuwen heb ik nog niet gedaan, nog effe proberen!

    - heb hiervoor dus wel een thuisnetwerk gehad (winxp en winme), bij deze computer winme eraf gegooid en win98 erop, win98se vind ik beter werken dan winme, en heb nu een router dus hoopte dat ik ook via win98 makkelijk een netwerk zou kunnen maken, dat valt dus nog wel effe tegen…
  • heb je tijdens het installeren de NIC op het netwerk aangesloten ?
    Iniden ja, NIET doen. Pas als alles oke is dan UTP kabel erin
  • Probeer deze patch nog eens.
    http://www.zeelandnet.nl/helpdesk/index.php?page=4&grp=3&cat=18&faq_id=188


    Het zit namelijk in de nog aanwezig thuisnetwerk instellingen
  • [quote:c9b671656f="Bosje"]heb je tijdens het installeren de NIC op het netwerk aangesloten ?
    Iniden ja, NIET doen. Pas als alles oke is dan UTP kabel erin[/quote:c9b671656f]

    Had ik ook niet gedaan, eigenlijk onbewust, wist niet dat het uitmaakte.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.