Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Problemen met Micronet SP 888 V3 Router

Anoniem
bku
4 antwoorden
 • Wie heeft voor mij de instellingen voor een Micronet sp 888 V3 router in combinatie met een xs4all account en een alcatel adsl modem.

  Wat ik ook probeer, ik krijg de router niet aan het praten met de modem, heb wel verbinding tussen de PC en de router, maar vermoed dat ik instellingen verkeerd heb staan.
 • Niemand die een antwoord weet?? Ik krijg het rotding namelijk niet aan de praat
 • Nou ik denk dat je meer respons krijgt als je wat meer informatie geeft. Wat werkt er wel en wat niet precies? Welke ip-reeksen gebruik je? Gebruik je NAT of niet en zoja, waar? Wat doet dat Alcatel-modem? Die dingen zijn veel meer dan een modem en bieden vaak ook routerfuncties. Gebruik je die?

  Ik hoor het graag.

  mvrgroet Edmond
 • Is dit ongeveer wat je wilt bouwen?

  [img:441c5b3341]http://www.tweakers.net/ext/i.dsp/1072279166.gif[/img:441c5b3341]


  Je hebt dan meerdere opties. Laat de modem NAT uitvoeren. Aan binnenkant heeft die modem een 10.0.0.x reeks met de modem meestal het 10.0.0.138 adres (zo uit het hoofd, heb zelf (nog) geen ADSL maar kabel). Dan bouw je tussen modem en router-WAN-poort een netwerkje 10.0.0.x / 255.255.255.0 (of nog kleinere subnet), met op de modem-WAN-poort een adres via DHCP vanaf de modem. Dit wordt dan vermoedelijk 10.0.0.139.

  Dan heb je dat klaar. Test dat vanaf de modem en de router.

  Dan de router. Die geef je een nieuw netwerk op, 192.168.0.0 ofzo, met /24. Zet DHCP aan en zet NAT weer aan. Verwijs de clients in het netwerk naar deze router voor hun DHCP-adres, maar meestal is dat niet eens nodig als je ze maar op Automatisch IP adres krijgen, hebt staan. Ze krijgen dan vanzelf wel een adres van die router.

  ZO zou je het kunnen doen. ZO heb ik het bij mijn broer gewerkt en werkt het prima.

  mvrgroet Edmond

  mvrgroet Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.