Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk met server en 13 werkstations

Anoniem
Venzent
6 antwoorden
 • Graag zou ik een goed advies krijgen over het inrichten van een netwerk bij mij op het werk. De vorige beheerder is vertrokken en het is mijn bedoeling om alles opnieuw in te richten omdat de huidige situatie mij niet aanstaat. De bedoeling is om gebruik te maken van windows 2000 of 2003 server en win 2000 of win xp op de werkstations (is nu NT 4) met een een heleboel meest verouderde printers tevens is er een losse mail en printserver. Graag advies over minimum systeem eisen (server en werkstation) en hoe en wat voor printers te gebruiken (vooral met het printen zijn steeds problemen).

  Gerrit
 • uh? zoekknop?

  d.
 • Post eesrt eens wat gegevens over de server en over de workstations.
  Het zijn toch niet 13 verschillende workstations met allemaal verschillende hardware, anders moet je per pc je OS aanpassen.
 • Alle werkstations zijn op dit moment Compaq pentium 2 350 mhz 128 mb,
  de server is een pentium 3 met twee processoren van +/- 500 Mhz geheugen onbekend ( moet ik nog bekijken). De printers is van alles Brothers 3 in 1- Hp 2 in 1- hp deskjet- oude matrixprinter. Tijdens het opstarten van de werkstation wordt er nu een opstartscript gelezen waarmee de poorten en/of schijven worden toegewezen. De internet verbinding is op dit moment nog een modem maar het ligt in bedoeling om adsl aan te vragen. Maar wat doe ik dan met de veiligheid, ik heb natuurlijk wel ideeen over hoe en wat maar geen ervaring als netwerkbouwer. Wat naar mijn idee op het moment ontbreekt is stabiliteit, vooral met printen, en zie ik het opstartscript niet zo zitten.
 • [quote:bcc8372447]Compaq pentium 2 350 mhz 128 mb[/quote:bcc8372447]
  Zou ik in geen geval windows XP nemen, dan Windows 2000Pro.(of hoe de workstation versie ook mag heten). Maar liever dan nog wel iets extra geheugen. Of Gewoon NT4 blijven draaien en als jullie een keertje nieuwe systemen kopen gelijk overstappen naar een nieuwe OS.
  [quote:bcc8372447] server is een pentium 3 met twee processoren van +/- 500 Mhz geheugen onbekend [/quote:bcc8372447]
  Gewoon Windows2000 Server nemen, draait dan lekker daarop, 2003 schijnt toch nogal vrij zwaar te zijn.
 • Ik heb nog even gekeken wat er in der server zit het geheugen is 512 MB en er zitten twee procesoren in X86 familie 6 model 8 stepping 3 At/At compatible 523.632 KB ram. Maar wat voor snelheid is me niet duidelijk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.