Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Encryption key nodig

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Beste mensen

  Ik probeer mijn laptop via een draadloze netwerkkaart van Belkin te verbinden. De installatie lijkt geslaagd maar als ik wil verbinden moet er een netwerk key of een encryption key worden opgegeven. Geen idee waar ik die kan vinden (en wat het is). Wie kan mij helpen zodat ik de kerstdagen met de laptap op schoot in de huiskamer kan doorbrengen?

  Bij voorbaat dank.

  Benno
 • In het Access-point wordt een encryption key aangemaakt. Op ieder wireless apparaat wat een verbinding wil maken, moet deze key ingevauld worden. Kijk dus in de webinterface van je access-point wat deze key is en vul hem in op je laptop.
 • Dank voor je snelle reactie. Je hebt echt met een leek te maken: waar vind ik de webinterface van mijn AP ……………

  Vrgr
  Benno
 • [quote:db65728790="Benno Dora"]Dank voor je snelle reactie. Je hebt echt met een leek te maken: waar vind ik de webinterface van mijn AP ……………

  Vrgr
  Benno[/quote:db65728790]

  Mogelijk heb je een handleiding/gebruiksaanwijzing bij dit apparaat waarin een bepaald ip-adres wordt vermeld. Dit tik je in in je web-browser waardoor je de mogelijkheid krijgt instellingen te maken.
 • Opnieuw dank. Ik heb op die manier inderdaad de nodige informatie gevonden. Diverse Ip adressen, MAC, LAN en WAN LAN, en nog meer. Geen informatie met de key. Ik heb verschillende getallen en dergelijke uiotgeprobeerd. Op het serialnummer na werden ze allemaal geweigerd. Sommige tekens (punten, de letter w het verbindingsstreepje) kunnen niet eens worden ingevoerd. Via dat serialnummer leek ik wel verder te kunnen, maar als ik dan de internetverbinding tot stand probeer te brengen gaat de PC op zoek naar de proxy settings en verschijnt er een wit scherm "this page cannot be displayed". Ik krijg overigens wel verbinding via de vaste kabel. Van de regen in de drup? Weet je verder raad?

  Bij voorbaat dank?

  Vrgr
  Benno
 • [quote:95e6fd3efc="Benno Dora"]Opnieuw dank. Ik heb op die manier inderdaad de nodige informatie gevonden. Diverse Ip adressen, MAC, LAN en WAN LAN, en nog meer. Geen informatie met de key. Ik heb verschillende getallen en dergelijke uiotgeprobeerd. Op het serialnummer na werden ze allemaal geweigerd. Sommige tekens (punten, de letter w het verbindingsstreepje) kunnen niet eens worden ingevoerd. Via dat serialnummer leek ik wel verder te kunnen, maar als ik dan de internetverbinding tot stand probeer te brengen gaat de PC op zoek naar de proxy settings en verschijnt er een wit scherm "this page cannot be displayed". Ik krijg overigens wel verbinding via de vaste kabel. Van de regen in de drup? Weet je verder raad?

  Bij voorbaat dank?

  Vrgr
  Benno[/quote:95e6fd3efc]

  Om mogelijk snel tot een oplossing/verbinding te komen kun je de encryptie van het signaal en dus de key eerst vergeten, je stelt gewoon geen key in en maakt geen gebruik van deze beveiligingsfunctie.
 • Beste mensen

  Dank, dank. Het is gelukt! Ik heb op de hoofdcompter de encryptie weggehaald. Eerst lukte het toen nog niet, maar nadat ik alles gedinstalleerd had en opnieuw geladen, was alles voor de bakker. Nomaals dank!

  Vrgr
  Benno
 • Veel plezier.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.