Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerkproblemen bij nieuwe ADSL verbinding

Anoniem
None
8 antwoorden
  • Heb sinds een paar dagen, na een lange tijd kabel via chello te hebben gebruikt, ADSL van HCCNET als doe het zelf pakket met router.

    Had een goed werkend netwerk van 5 systemen via een linux PC. Het adsl werkt op zich prima, alleen krijg ik het nu niet voor elkaar om 4 pc's werkend te krijgen.

    Zijn allemaal xp-pro. Voor de configuratie van de router heb ik het netwerk zo gelaten als het was en ben begonnen met de cd te gebruiken die kpn meeleverd.

    Op 3 systemen wordt de router herkend maar op de vierde niet, terwijl het netwerk wel op alle systemen draait. Het is een 4 poorts router en ik [b:be3fbf9592]ben begonnen als proef met een systeem wat toch de deur uitgaat om adsl als eerste te activeren.[/b:be3fbf9592] [u:be3fbf9592]Nadat dat lukte heb ik dat systeem opgeborgen en ben ik verder gegaan met de volgende 3. [/u:be3fbf9592]

    Toen kwam ik bij systeem 4, de laatste die erop moest maar dat ging dus niet meer. Ik gebruikte als eerste de poort van het eerste proef systeem, daarna de andere 3.

    Het lijkt erop dat de mac adressen zijn vastgezet in de router. Ook met een telnet sessie heb ik het mac adres van het eerste proefsysteem niet kunnen verwijderen.

    Heeft iemand voor mij een overzicht van de ideale instellingen van een netwerk onder XP, via de speedtoch 510 V4-versie 2.0? en een mogelijke oplossing van het bovengestelde probleem? Hartelijk bedankt alvast voor de moeite.
  • Een paar allinea's zouden geen kwaad kunnen volgens mij. ZO is het wel een hele lap tekst. Wat is precies het probleem en wat de configuratie, kun je die minstens van elkaar scheiden in de tekst?

    mvrgroet Edmond
  • Vanmorgen ten einde raad de helpdesk van hccnet gecontact. Drie kwartier aan de telefoon gehangen en alle instellingen doorgenomen. Staan allemaal ok. Alle poorten van de moden geprobeerd. De andere 3 pc's werken op alle poorten, dat is dus uitgesloten. Uninstall tcp/ip -install tcp/ip.
    In ieder geval geefttie nu aan dat de website is gevonden en wordt geladen. Daar stopt het.
    Pingen lukt ook, bv. naar de site van microsoft. Rara. Zelfs bij services (start/uitvoeren services.msc) heben we gekeken of bv dhcp of dns uitstond. Niet dus.
    Het rare is dat als we de chello modem op deze 4de pc aansluiten hij het wel doet, het ligt dus ook niet aan de netwerkkaart oid. Het lijkt erop dat de modem voor deze ene pc dwars ligt. Bij de instellingen is echter niets te vinden.
  • verwissel eens de netwerkkaart met die van een andere pc?

    d.
  • Hebben we ook geprobeerd, daar komt nog bij dat mijn chello abonnement nog loopt tot eind januari 2004 en die doet het wel op die pc, dus het kan niet aan de netwerkkaart liggen is mijn idee.
  • [quote:b49a3b405d="leonardus"]Had een goed werkend netwerk van 5 systemen via een linux PC. Het adsl werkt op zich prima, alleen krijg ik het nu niet voor elkaar om 4 pc's werkend te krijgen.

    Zijn allemaal xp-pro. Voor de configuratie van de router heb ik het netwerk zo gelaten als het was en ben begonnen met de cd te gebruiken die kpn meeleverd.

    Op 3 systemen wordt de router herkend maar op de vierde niet[/quote:b49a3b405d] Met router bedoel je dus die Linux router? Op zich is het zo dat als de router werkt, je verder geen CD of netwerk wijzigen hoeft te maken. Zeker als je de router laat fungeren als DHCP server. TOendertijd heb ik een Linux routertje op basis van FreeSCO gemaakt. Ik moest toen wel aan de WAN zijde alle instellingen zoals IP, DNS en zo handmatig invullen. Op zich had dat ook automatisch moeten werken. En natuurlijk het aanmelden op ADSL. Dat verliep aardig probleemloos.
    Of gebruik je nu een andere router? OVerigens ben ik 2 1/2 jaar geleden van chello naar ADSL overgestapt. FreeSCO heb ik een jaartje gebruikt in combinatie met ADSL.
  • [quote:28c137643a]Het lijkt erop dat de mac adressen zijn vastgezet in de router.[/quote:28c137643a]

    Kan je de router resetten aan default fabrieksinstellingen om zo de adressen vrij te krijgen en de aanmeldingen opnieuw uit te voeren?
  • [quote:6f47ca30ff="leonardus"]Heeft iemand voor mij een overzicht van de ideale instellingen van een netwerk onder XP, via de speedtoch 510 V4-versie 2.0? en een mogelijke oplossing van het bovengestelde probleem?[/quote:6f47ca30ff] Eventjes niet gezien. Hmm, je hoeft heel weinig in te stellen. Mijn broer heeft zelf zo'n router/switch in gebruik. Met de scripts die op de CD-Rom staan en de handleiding moet het gewoon lukken.
    Het enige echte probleem was dat de computer wel op het netwerk kon komen, maar niet altijd op het internet. Persoonlijk heb ik dat gecontroleerd door 1 van mijn eigen computers gewoon op het netwerk aan te sluiten. Ik kreeg ook niet die internet verbinding, maar hoefde verder niets te veranderen aan mijn netwerk instellingen omdat ik die op automatisch heb staan. En ja, als er een internet verbinding door de modem was geopend, dan kon ik dus ook gewoon internetten. Dat openen hoef ik thuis niet, maar bij hem wel. Dat is iets wat ik overigens niet begrijp. Ik lees er op dit forum ook niks over en dat verbaasd mij een beetje. Ik zie dat toch wel als een beperking of is er dan misschien toch een instelling niet optimaal?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.