Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Adsl op 2 pc's, hoe het simpelst te realiseren?

Anoniem
None
32 antwoorden
 • Ik heb een pc met adsl verbinding.Heb een speedtouch ethernet modem.

  Nu heb ik dmv een crosscable mijn laptop verbonden met de pc, en de internetverbinding gedeeld zodat ik ook met de laptop kan internetten.

  Als ik echter wil internetten met de laptop móet de pc aanstaan.

  Hoe kan ik het zo maken dat ik met de laptop kan internetten zónder dat de pc aan hoeft?

  Kan dat met behulp van een switch?En zo ja, hoe werkt dit dan precies?
  Kun je met een switch bv ook met 2 pc's gelijk internetten?

  Bvd.
 • Je kan de SpeedTouch Home ombouwen naar Pro (www.bruring.com) en dan werkt ie zelfstandig als ADSL router met DNS en DHCP. Dan heb je alleen nog een hubje/switch nodig. Bezntwoord dit je vraag. Ik heb mijn SpeedTouch al twee jaar zo draaien zonder één keer uit te vallen. Mooie oplossing.
 • het bekende rijtje zo onderhand
  je kan vanaf je modem via eeen router / switch (hub) meestal tot 4 computers aansluiten en met alle op het internet
  de ehternet van je modem in de wan poort van de router / switch(hub) en de rest in de normale poorten van de router / switch(hub)
 • Heb een router gekocht en dat werkte gelijk perfect.

  Heb niks in hoeven te stellen ofzo.
 • [quote:bb071fe565="hveene"]Je kan de SpeedTouch Home ombouwen naar Pro (www.bruring.com) en dan werkt ie zelfstandig [/quote:bb071fe565]

  De nieuwste Speedtouch'es zijn standaard al Pro volgens mij. Mijn broer laatst een 510i ofzo gekocht en die was meteen Pro terwijl ie als Home verkocht wordt door KPN.

  groetjes Edmond
 • [quote:9ff13f0233="Edmond Varwijk"][quote:9ff13f0233="hveene"]Je kan de SpeedTouch Home ombouwen naar Pro (www.bruring.com) en dan werkt ie zelfstandig [/quote:9ff13f0233]

  De nieuwste Speedtouch'es zijn standaard al Pro volgens mij. Mijn broer laatst een 510i ofzo gekocht en die was meteen Pro terwijl ie als Home verkocht wordt door KPN.

  groetjes Edmond[/quote:9ff13f0233]

  Hmm, ik heb zelf ook dat modem.Een 510i dus.
  Maar goed, ik heb nu die router al.

  Heb nu alleen een probleem met mn email ophalen.Dat lutk maar met 1 pc.

  Met mn laptop kan ik niet mijn email bij mn provider ophalen.

  Lastig is dat.

  Misschien als ik mijn laptop in de poort prik waar nu mn pc in zit dat het wel lukt.Maar dan heb ik waarschijnlijk het probleem dat t met de pc weer niet lukt.

  Iemand een idee hoe ik het op kan lossen?
 • Het kan goed zo zijn dat je provider alleen maar computers met een bepaald computernaam toelaat op de emailservers.
  Een mogelijke oplossing zou zijn om de computernaam van je laptop te wijzigen in die van je pc. Maar dan kan je weer niet te gelijk het internet op (twee dezelfde computernamen in een netwerk kan/mag niet).

  Je zou eens kunnen kijken of je (waarschijnlijk via je browser) je router een (computer)naam kan geven. Als dit kan kun je de namen van je laptop en/of pc veranderen en toch nog je email controleren.
 • in de router instellen van mac adres clonen?
 • Hoe roep je de mailserver aan? Hoe heet hij? Bij @HOME bijvoorbeeld staat in de handleiding dat de mailserver MAIL heet, je krijgt dan een probleem als je een eigen domein hebt, dan kan die MAIL server namelijk niet gevonden worden. Je moet dan de volledige naam invoeren of het ip-adres. Probeer dat eens!

  mvrgroet Edmond
 • [quote:de098af8ed="Edmond Varwijk"]Hoe roep je de mailserver aan? Hoe heet hij? Bij @HOME bijvoorbeeld staat in de handleiding dat de mailserver MAIL heet, je krijgt dan een probleem als je een eigen domein hebt, dan kan die MAIL server namelijk niet gevonden worden. Je moet dan de volledige naam invoeren of het ip-adres. Probeer dat eens!

  mvrgroet Edmond[/quote:de098af8ed]

  Ik maak gewoon gebruik van pop3 bij tiscali.

  Maar nu ik dus een router heb, hebben pc en laptop wel verschillende ip adressen.
  Die van de pc eindigt op 100 en die van de laptop op 101.

  Misschien heeft het daar wat mee te maken.

  Ik heb een basis abbo van Tiscali, adsl dus.
 • Yow… ik ben nu ook ff aan t kijken, wil ook op 2e pc ADSL zetten onafhankelijk van 1e pc. De Speedtouch 330 is geen router, was ik 8ter. Maar dat hacken lijkt me niet zo'n slim plan aangezien ik zulke dingen niet elke dag doe :)
  Ik moet dus: een router èn switch kopen (of 2 in 1?)? Op een ander forum zei 1tje: twee netwerkkaarten en een crosscable > werkt dit dan onafhankelijk???
 • [quote:002a66af81="stefanpack"] werkt dit dan onafhankelijk???[/quote:002a66af81]
  Nee dus.
  En wat kost een routertje nou tegenwoordig!
 • K, d8 ik al. Dus t wordt een router en een switch lijkt me..?
 • Een router/switch kost nu rond de 35 euro.
  Drie jaar geleden heb ik er nog 300 voor betaald.
  Met draadloos acces point kost ie ongeveer 80 euro.
 • Begrijp ik nou goed dat dit één apparaat is? En maybe iemand nog een tip (merk/winkel) voor zo'n ding?
 • Ja dat is één apparaat.
  Ikzelf heb zo een.
  Kijk anders zelf ff hier
 • Je kunt het net zo maken en kopen als je wilt. Alles stand alone, dat kan, alles in een apparaat, kan ook. Je hebt complete gecombineerde modems/switch/router/firewall/accespoints, maar dus ook los. Zelf vind ik het handig de accesspoint apart te hebben zodat ik heel simpel het draadloze netwerk uit de lucht kan trekken als ik langdurig van huis ben, spanning eraf en knappe wardriver die nog binnenkomt ;)

  Merken die ik leuk vind en ken als 'goed' zijn Zywall van Zyxel met uitgebreide firewalls, dingen van Linksys, Sweex is erg in opkomst, Draytek altijd al populair.

  groetjes Edmond
 • Oke dan, het zou anders wel vol worden in mn bureautje :P . Ik kan hier weer verder mee, waarschijnlijk gewoon een modem/router erbij, en als 't niet veel uitmaakt ook incl. modem. Bedankt!
 • Overigens iets om ook rekening mee te houden, is de bekabeling. Stel je hebt het modem helemaal beneden in de kast en alle pcs op zolder, dan is het slimmer om maar 1 kabel naar de zolder te hoeven trekken en daar de 'verdeelstation' aka switch/router te zetten. Deel je echter stiekem de ADSL met de buren, dan is het juist handiger om direct bij de modem de verdeelbak te plaatsen en dan twee kabeltjes vandaar onder de vloer door te treken naar beide huizen. En zo zijn er nog wel meer scenarios te bedenken met ieder eigen gevolgen voor de hardware die je moet kopen.

  groetjes Edmond
 • Oké, nee het gaat maar om één extra computer (boven). De modem staat bij pc1 (beneden). Daar zet ik dan denk ik de router/switch achter (wat ik btw in vorige reply bedoelde ipv modem/router). En daaruit 2 kabels naar pc1 en pc2.
  Denk wel dat ik gewoon naar een winkel ga, zij weten wel welke kabels ik nodig heb.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.