Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

twee draadloze routers in een lan

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een vraagje. Ik heb een netwerk met daarin opgenomen een draadloze router (sitecom wl-018). Nu is het bereik van de draadloze lan te klein. Volgens sitecom kan deze draadloze router niet werken met draadloze repeaters. Nou dacht ik handig te wezen en heb aan Sitecom gevraagd of het mogelijk is nog een tweede draadloze router in het netwerk op te nemen. Deze dan niet te configureren als dhcp/nat server en op de switch functie van de eerste te zetten. En dan de tweede router een heel stuk verder te plaatsen dan de eerste en zorgen dat de zendfrequenties van beide routers uit elkaar liggen.
  Ik verwacht dan een situatie te krijgen dat ik in sommige gevallen twee accespoints op mijn laptop met draadloze netwerkaansluiting zie, en soms maar eentje.
  Op het moment dat ik ingelogd zou zijn en ik loop met de laptop uit het bereik van het ene draadloze accespoint in het bereik van het andere, verwacht ik dat de verbinding verbroken wordt en ik opnieuw zal moeten inloggen.

  Volgens sitecom kan dit niet (zonder uitleg). Klopt dit of is deze oplossing misschien een beetje te onconventioneel voor hen? :lol:

  Alvast dank
  Harry
 • ja dit kan wel.
  je moet de twee 'bridgen'. dan wordt het signaal doorgestuurd.

  ik vind je idee opmerkelijk. als je een tweede router aan de praat krijgt met je eerste op een grote afstand, waarom dan niet met je pc/laptop?

  als het bereik tussen de routers 1mbps is, is het na de tweede router niet direct 54 mbps (voorbeeld)

  waarom wil je bridgen? is je huis zoo groot?

  d.
 • Hallo Dilbert, allereerst is mijn huis niet bijzonder groot maar is de zendcapaciteit van de draadloze lans gewoon erg gering :cry:
  Volgens mij kan de sitecom wl-018 niet bridgen. Ik heb er wel eens aan gedacht een ander merk accespoint op te nemen in de lan, dat wel kan bridgen. Maar ik verwacht compatibiliteit problemen en natuurlijk geen fabrikant die dan verantwoordelijkheid neemt.
  Maar denk je dat twee sitecoms wel naast elkaar kunnen werken? Of verwacht je bv interferentie problemen?

  Harry

  p.s.
  De tweede router werkt goed op grote afstand van de eerste omdat hij via utp verbonden is. Die mogelijkheid wil ik niet gebruiken voor de laptop, aangezien die plek echt mobiel moet zijn.
 • Je hoeft helemaal niet te bridgen om een roaming netwerk op te zetten, je kan ze beide op het zelfde kanaal zetten, dezelfde wep-key geven en ieder uiteraard een eigen ip-adres aan de lan kant en allebei dezelfde CSID. We hebben zelf 2 netwerken op deze manier, 1 met 5 AP's en 1 met 27 AP's (Magazijn). In de configuratie van je AP kan je aangeven hoe groot de afstand is tussen iedere AP, stoei hiermee zodat de Wireless devices op het juiste moment gaan roamen.
 • wat Venzent zegt klopt idd. dat de tweede router aan een draadje zat wist ik niet. ik zeg: sluit maar aan, kan geen kwaad. ik zie tenminste het probleem niet.

  d.
 • Dat klinkt wel heel interessant. Echter in de wireless router van sitecom kan ik alleen niet aangeven hoe groot de afstand is tot het volgende accespoint. Deze routers zijn niet zodanig te configureren dat ze op de hoogte zijn van nog een andere accespoint. Samenwerken kunnen ze dan ook niet. Vandaar mijn plan om ze zelfstandig te laten werken, op apparte frequenties. Het enige verschil in gebruik van de beide routers is dat er dan maar eentje als dhcp/nat server werkt.

  Harry
 • hu? als jij je lappie een dhcp server toegewezen wilt krijgen stel je dat in op router1? draadje van router1 naar router2. router2 geeft dus dezelfde instellingen door de lucht.

  geen verschil dus. :lol:

  d.
 • Ja, lijkt mij ook geen probleem.Router2 werkt dan alleen als accespoint en haalt zijn ipnummers van router1. Snap dan ook niet waarom sitecom zegt dat het niet mogelijk is om dit zo te doen. Misschien zie ik iets over het hoofd? Of het moet zo zijn dat de twee accespoints elkaar storen op de een of andere manier.
 • kun je niet eerst ergens een accesspoint lenen? kun je even proberen.
  de enige manier om het te weten te komen is naar mijn idee door het gewoon te doen.

  d.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.