Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Win98SE/95 netwerk 6 pc's: 4 zien alle 6, 2 zien 1 pc niet

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Thuis 'netwerkje' onder Win98 (4x) en Win95(2x). Ip range 192.168.100.x allemaal netmask 255.255.255.0

  4 pc's zien alle 6 en 2 (1x Win98 en 1x Win95) zien 1 (dezelfde overigens) pc niet. Ra ra??? Beide pc's hebben (als enige) 2 netwerkkaarten.
  Inmiddels heb ik de Win98 pc zover dat ie iedereen weer ziet, door de 2e netwerkkaart te enablen en te voorzien van zijn eigen kabel. Dat zou toch niet hoeven dunkt me.
  De Win95 pc met 2 netwerkkaarten heeft 2 identieke 3Com ISA-kaarten, met beide hetzelfde i/o adres. Een is ook software matig geïnstalleerd, de andere (nog)niet. Ik moet eerst nog even met het 3Com tooltje Detective de i/o en (eventueel) ook de IRQ aanpassen.
  Die pc's met 2 netwerkkaarten wilde ik gebruiken voor een Freesco router en tzt een ADSL ethernet modem.
  :cry:
 • Zet die 3com kaarten op een verschillend I/O-adres (en IRQ). Dan is je probleem voor de Win95 PC opgelost. Mogelijk moet je hiervoor PNP uitschakelen.

  Mogelijk is een gelijk I/O-adres ook het probleem op die andere PC.
 • [quote:0a7267f20e="FTPserver"]
 • [quote:d9b314bfcf="HermanH"]Zet die 3com kaarten op een verschillend I/O-adres (en IRQ). Dan is je probleem voor de Win95 PC opgelost. Mogelijk moet je hiervoor PNP uitschakelen.[/quote:d9b314bfcf]
  Ik had beide al PnP disabled, maar los van elkaar (en dus hetzelfde adres gegeven)


  [quote:d9b314bfcf="HermanH"]Mogelijk is een gelijk I/O-adres ook het probleem op die andere PC.[/quote:d9b314bfcf] Ga ik doen. Tot nu toe had ik alleen opgelet dat ze niet dezelfde irq krijgen. Win98 gaf ook geen enkele foutmelding. Dat ik de 2e kaart niet softwarematig geinstalleerd had, kwam alleen doordat ik niet overal de clients en de protocollen wilde benoemen. :o
 • [quote:e47dc0b94b="RvP"]De Win95 pc met 2 netwerkkaarten heeft 2 identieke 3Com ISA-kaarten, met beide hetzelfde i/o adres. Een is ook software matig geïnstalleerd, de andere (nog)niet. [/quote:e47dc0b94b]Betreft het 509b kaartjes? Op zich reageert Windows 95 wat moeizamer dan de nieuwere versies. TOt nog toe heb ik de boel altijd wel aan de praat gekregen. Wat ik wel heb geprobeerd maar niet heb afgerond, is de plaatsing van 2 3C509b kaartjes in dezelfde computer. Ik kreeg de boel onder FreeSCO niet aan de praat. Omdat ik ook nog een 3c900 PCI kaartje had, had ik genoeg aan 1 3c509b. Voor mij is het verder te lang geleden om je daar nu nog mee te helpen. Wat ik wel weet (en dat is ook op mijn homepage te vinden), is dat Windows 95 meestal problemen geeft met de Windows aanmelding. Het elkaar niet kunnen zien is daar bij de meest duidelijke factor. Ik wil je waarschuwen dat hier weer 2 varianten van zijn:
  1. De computer is niet te zien in netwerkomgeving maar wordt wel via zoeken gevonden.
  2. De computer is niet te zien in netwerkomgeving en wordt ook niet via zoeken gevonden.

  Die eerste is niet zo'n groot probleem, dat laatste dus wel. Voor extra hulp voor met name WIndows 95, is vaak elk klein detail van belang.
 • [quote:bcd76dd867="Hans.Vosman"][quote:bcd76dd867="RvP"]De Win95 pc met 2 netwerkkaarten heeft 2 identieke 3Com ISA-kaarten, met beide hetzelfde i/o adres. Een is ook software matig geïnstalleerd, de andere (nog)niet. [/quote:bcd76dd867]Betreft het 509b kaartjes? Op zich reageert Windows 95 wat moeizamer dan de nieuwere versies. TOt nog toe heb ik de boel altijd wel aan de praat gekregen. Wat ik wel heb geprobeerd maar niet heb afgerond, is de plaatsing van 2 3C509b kaartjes in dezelfde computer. Ik kreeg de boel onder FreeSCO niet aan de praat. Omdat ik ook nog een 3c900 PCI kaartje had, had ik genoeg aan 1 3c509b. Voor mij is het verder te lang geleden om je daar nu nog mee te helpen. Wat ik wel weet (en dat is ook op mijn homepage te vinden), is dat Windows 95 meestal problemen geeft met de Windows aanmelding. Het elkaar niet kunnen zien is daar bij de meest duidelijke factor. Ik wil je waarschuwen dat hier weer 2 varianten van zijn:
  1. De computer is niet te zien in netwerkomgeving maar wordt wel via zoeken gevonden.
  2. De computer is niet te zien in netwerkomgeving en wordt ook niet via zoeken gevonden.

  Die eerste is niet zo'n groot probleem, dat laatste dus wel. Voor extra hulp voor met name WIndows 95, is vaak elk klein detail van belang.[/quote:bcd76dd867]

  Inderdaad 3C509B kaartjes. Ik denk toch dat het ligt aan die IRQ en i/o adressering. Die kan ik met 3Com Detective (PnP disabled) wijzigen.

  Er is nog een variant 3. pc ziet andere netwerk pc op manier 1 en 2 niet, maar wel via Netwerk monitor zie je als er verkeer met die onbekende pc plaatsvindt.

  Wat is het adres van je website? :roll:
 • vorige bericht 2x geplaatst (mag verwijderd worden)
 • Klik op het WWW symbooltje onder aan dit berichtje en klik daarna op 'Thuisnetwerk', en daarna op 'Een PC (Windows) netwerk configureren'.
 • wergroepen wel gelijk? is mij nl ook eens overkomen :oops:
 • [quote:b63b7a5161="jan_dakpan"]wergroepen wel gelijk? is mij nl ook eens overkomen :oops:[/quote:b63b7a5161]
  check check dubel check, die staat/staan goed. Moet ook wel want 4 pc's zien alle 6.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.