Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draytek+Speedtouch+Planet ADSL-Comfort=help!

Anoniem
Sellis
5 antwoorden
 • Ik zelf heb een HCCNet account via een Draytek 2200WE router en alles werkt perfect op drie computers. Geen problemen gehad met installeren en zo dankzij de info van Draytek op hun site.

  Nu heeft mijn broer een nieuwe computer en hij wil ook internet delen (o.a. met zijn oude computer op de kinderkamer). Dus heb ik hem geadviseerd om een Draytek te kopen (in zijn geval een 2200E want hij heeft geen wireless nodig), omdat de installatie daarvan zo makkelijk gaat!

  Niet dus… De router werkt wel (LAN status is 100%) maar tussen de router en het modem gaat iets fout (WAN status op Online Status=scherm van Draytek blijft leeg).

  Lastige is (wellicht) dat hij een ADSL-Comfort account heeft bij Planet Internet via een Alcatel Speedtouch 510 ethernet modem. Da's een ander modem dan de mijne en een andere provider. De installatie van Planet ging op z'n oude computer ook al anders dan bij mij omdat hij niets zelf kon regelen: de installatie-cd van Planet stelde alles automatisch.

  In ieder geval, mijn vraag is: weet iemand hoe je ADSL-Comfort van Planet aan de praat kan krijgen onder Windows XP Home met een Alcatel Speedtouch 510 en een Draytek 2200E router?

  Ik heb NATUURLIJK de info van de Draytek site gebruikt (daar staat per provider wat je in moet stellen). De router werkt op zich wel. Ik kan hem helemaal configureren zoals het hoort (Main Munu > Internet Access Setup > PPTP en danalles invullen zoals het op de site staat). Op m'n eigen computer hoefde ik vervolgens alleen nog maar de LAN-verbinding eigenschappen te wijzigen (IP adres) en toen werkte het. Bij m'n broer dus niet.

  Vreemd is overigens wel dat in de bijgeleverde Nederlandse Quickstart andere info staat! Volgens de site moet je PAP-only en subnetmasker 255.255.255.0 instellen maar in het boekje staat PAP or CHAP en subet 255.0.0.0. Dat 255.0.0.0 kwam ook automatisch tevooschijn toen ik het de PPTP server invulde (10.0.0.138).

  De router werkt dus. De kabels zijn goed. Het modem werkte gisteren nog gewoon op z'n oude computer, dus die is goed ingesteld (ik heb m'n eigen modem ook niet hoeven te veranderen), dus…

  Wat is er nou aan de hand?!? Ik heb de halve oudejaarsavond zitten klooien, zonder succes. Heel frustrerend. Vooral omdat ik die Draytek had gadviseerd omdat die zo makkelijk was en meteen werkte… Alle ingevulde gegevens honder keer opnieuw doorgenomen. Gewissel tussen 255.0.0.0 en 255.255.255.0. Niets hielp. Zodra je internet wilde opgaan kon 'ie niets vinden. En de controle via de Router (Online Status) gaf bovenin wel info (LAN status: er was ook een 100 % LAN verbinding), maar de WAN status bleef leeg.

  Als ik me goed herinner was het lampje Broadband op de Draytek niet aan: je ziet dat nogal slecht omdat het licht van de lampjes ernaast nogal licht verspreiden. Het lijkt me toch dat er tussen de Router en het Modem iets fout gaat. Maar de kabel is okay, de lichtjes branden. Ik snap er geen moer van.

  Heeft Planet soms extra instellingen nodig (bij TCP/IP?)? Wat kan er fout zijn! Help!
 • heb je wel de utp kabel van modem naar router wel in de wan poort van de router gestopt
  eventueel kan het ook wezen dat de bij de wan poort een schakelaar omgezet moet worden (ik werk met belkin dus ik doe een gok)
 • en soms moet tussen de router en modem een cross kabel gebruikt worden. Daar zijn ze3 nooit expliciet in.

  Verder : probeer eerst 1 pc via de modem contact te laten krijgen met Internet van Planet. Als dat goed is ga je naar stap2 e router inzetten.

  Zoals jij het doet is het altijd gokken wat er mis is.

  succes en Happy new year :P
 • Hm, in dat geval moet hij dus de Planet installatie cd gewoon doorlopen, alles installeren en als hij direct via de 510 contact krijgt, DAN pas moet hij de Draytek ertussen stoppen…?

  Ik ben er overigens ondertussen achter gekomen dat die 510 (met 1 ethernet ingang) OOK een router is!!! Potver… Maar toch zijn er mensen zat die ook een Draytek 2200E met een 510 gebruiken, dus…
 • Ik ben er uit: dankzij de info op deze link:

  http://www.xs4all.nl/helpdesk/abonnement/adsl/vigor/2200e/index.html

  Lang leve xs4all!

  Alleen… die nieuwe XP computer werkt dus, alleen moet ik nu nog die oude Win98 computer er ook bij krijgen. Die heeft dus ooit rechtstreeks aan dat modem gehangen. Geen idee of dat nu gewoon werkt of dat ik ook weer all TCP/IP instellingen moet wijzigen…

  't Is wel ingewikkeld, hoor allemaal… Op zich is m'n broer blij dat het werkt: 'dan maar een dure router: als het maar werkt!' was de reactie. Hij heeft er altijd een hekel aan om terug ta gaan naar winkels om te proberen spullen te ruilen… ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.