Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Terminal Service Windows 2003

Anoniem
MeN@Ce
7 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb een win2k3 server draaien met een domeincontroller, nu wil ik deze vanaf mijn werkplek kunnen configureren, hiervoor heb ik ts geinstalleert, maar als ik wil inloggen via een xp pro machine en dan extern bureaublad, dan moet ik inloggen en dan sluit het venster zich, kan iemand me vertellen wat ik verkeerd doe.
 • mmh heb zelf w200adv server draaien waarbij ik gewoon (onder XP) kan inloggen via de terminal services client connection manager.
  Zal hieronder schrijven hoe ik eea heb ingesteld wellicht dat je er wat aan hebt.
  Neem aan dat 2003server niet zo heel veel verschilt van 2000server.
  Of wel ? ken werking 2003server nog niet :oops:


  Op de server heb ik de map clients gedeeld ( c:\winnt\system32\clients ) en toegankelijk voor alle gebruikers
  Hierna heb ik op mijn XP PC de genoemde map opgezocht en vervolgens
  de TS client connection manager geinstalleerd
  map: clients - win32 - disks - disk1 - setup
  Hierna in de connectionmanager een new connection aanmaken verwijzen naar de server, inlognaam etc etc. en klaar

  Hoop dat je er wat aan hebt :) :wink:
  suc6
 • bedankt, ik zal het in ieder geval even gaan proberen, het is zo wel lastig elke keer een monitor achter mijn server te plaatsen
 • Ik herken je probleem, maar ik zeg er direct bij dat ik nog geen tijd heb gehad om de oplossing te zoeken. Ik beheer een groot aantal servers, waaronder 2000 Server, 2000 Adv. Server, 2003 Standard en 2003 Enterprise. Bij een aantal installaties van 2003 werkt terminal services (administartion mode) niet correct. Zodra ik meer weet laat ik het horen
 • Dank je, maar het vreemde is, ik ben er ondertussen achter, toen ik win2003 installeerde voor het eerst, samen met de onderliggende services, oa ts, werkte ts wel, hierna ben ik bezig gegaan met het aanpassen aan sommige securitysettings, lees wachtwoord en zover ik weet werkte het daarna niet meer. Ik heb dus het wachtwoord security aangepast, zodat ik geen std veiligheidswachtwoord hoef in te brengen. Maar eentje die ik zelf wil, dus niet een van 8 tekens met cijfers en tekens erin. Ligt hierin het probleem?
 • Dat lijkt me sterk, de security staat bij ons overal gelijk (domain-wide) en toch doen sommige het wel en anderen niet. De wijziging die jij overigens doorgevoerd hebt zijn een heus security risico voor een brute-force attack. Ik garandeer je dat het wachtwoord in minder dan 5 seconden is gekraakt.
 • :oops: Ik schaam mij diep. Maar misschien heb jij hetzelfde probleem. Ik ben op 3 servers 1 vinkje vergeten aan te zetten.

  My Computer > Properties > Remote > Allow users to connect remotely to my computer

  Misschien heb jij niet dit vinkje weggehaald, maar wel vergelijkbare rechten in de security policies

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.