Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Is dit een aardige aanbieding?

Anoniem
J.W.Nengerman
7 antwoorden
 • Ik ben een volslagen leek op netwerkgebied, maar ook ik ga/moet er aan geloven zeer binnenkort.
  Het gaat bij ons om een simpel netwerkje voor een laptop en een desktop. Ik heb er geen idee van wat ik nodig zou hebben, maar mijn aandacht werd getrokken door de site Alt0128, die op de HCC dagen een wireless set hadden van Sweex. Die scheen nogal populair te zijn, want ze raakten snel uitverkocht.
  Hier is de link: http://www5.hccnet.nl/alt0128/toko/index.cfm?bedrijf=2&id=566&roots=alt

  Heb ik hier wat aan, is dit volgens jullie een aardig setje? Prijs ook OK?
 • Ik zou gewoon voor de goedkoopste gaan. Dus zoek een paar setjes uit en kies de goedkoopste.
 • [quote:3649f50c7b="Hera"]Ik zou gewoon voor de goedkoopste gaan. Dus zoek een paar setjes uit en kies de goedkoopste.[/quote:3649f50c7b]

  Oh?????? Eerlijk gezegd klinkt dit me al goedkoop in de oren…… :o

  Maarre…….. is dat werkelijk het enige waar je naar hoeft te kijken? De prijs??
 • Nee, je moet letten op de kwaliteit van het product! Ik vind zelf dat Sweex niet zulke goede producten maakt. Als ik jou was zou ik een Linksys BEFW11S4 Router 4 Ports nemen. Ik heb ook zo'n ding thuis staan en gekocht bij Gistron. Deze beschikt over heel veel instel mogelijkheden en heeft ook 2 antennes, dus meer bereik.
  Hij is een stuk goedkoper dan dat ding van Sweex en Linksys staat garant voor kwaliteit! :D
 • [quote:8b91a00d3c="-=DDA=- Raptor"]Nee, je moet letten op de kwaliteit van het product! Ik vind zelf dat Sweex niet zulke goede producten maakt. Als ik jou was zou ik een Linksys BEFW11S4 Router 4 Ports nemen. Ik heb ook zo'n ding thuis staan en gekocht bij Gistron. Deze beschikt over heel veel instel mogelijkheden en heeft ook 2 antennes, dus meer bereik.
  Hij is een stuk goedkoper dan dat ding van Sweex en Linksys staat garant voor kwaliteit! :D[/quote:8b91a00d3c]

  OK, dank je wel voor je advies.
  Ehhhhhhhh…… als ik deze koop, wat heb ik nog meer nodig? Heb je daar ook advies over, of heb je dan eerst info van mij nodig om te weten wat ik in huis heb op pc-gebied?
 • Omdat het een laptop en pc betreft heb je voor je laptop een wireless pcmia-adapter nodig. Daarbij moet je erop letten dat je laptop het type pcmia-kaart ondersteunt (je hebt pcmiaI, pcmiaII en pcmiaI+II). Bij de meeste moderne(re) laptops is dit geen probleem.

  Wat betreft de desktop computer zijn er 2 opties. Je kan gebruik maken van een usb-adapater. Het voordeel daarvan is de makkelijke installatie, goed toegankelijk, makkelijke beveiliging (adaptertje uit de poort halen en niemand kan meer internet op). Het nadeel ervan is dat je er een usbpoort door kwijtraakt en meestal zijn ze iets trager (vooral als je veel usb-apparaten gebruikt met een hub) en storingsgevoeliger.

  De andere optie is een insteekkaartje. Vaak zijn die iets sneller en betrouwbaarder, qua prijs maakt het niet zoveel uit. Een ander bijkomend voordeel is dat deze kaartjes vaak ook nog een gewone (utp, rj45) netwerkingang hebben. Altijd makkelijk mocht je ooit nog eens met een bekabeld netwerk moeten werken.

  Vaak zijn deze dingen in een setje te koop. Probeer in ieder geval wel alles van hetzelfde merkt te krijgen, dat kan een hoop problemen voorkomen.
 • Ik zou in de laptop zo'n pcmia kaart stoppen, en voor de desktop een pci kaart aanschaffen. Bij de Linksys PCI Kaart WMP11 zit een grote antenne, dus heb je ook heel goed bereik. Bij de meeste usb kaartjes zit een antenne ingebouwd, en die hebben dus minder bereik. Wat warpcoil zij over de adapter meenemen ter beveiliging kan je ook doen met een pci kaart: Als je de antenne eraf schroeft (gaat heel makkelijk) heeft ie helemaal geen bereik meer.
  Als je windows XP gebruikt (wat je denk ik wel doet :) ) hoef je alleen maar de driver van het pci kaart te installeren en XP zoekt automatisch de beschikbare netwerken op, en connect dan binnen een aantal seconden.
  Ohja, je hebt dus een ADSL of Kabelinternet modem nodig met een netwerk uitgang. Die sluit je met een netwerkkaart aan op de router. En die staat weer draadloos aangesloten op je pc's.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.