Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerkverbinding in studentenhuis

Anoniem
cHiLlaH
7 antwoorden
 • [quote:9e40e64853="cHiLlaH"]In reply to:

  //Belg

  Volgens mij begrijp jij mij een beetje verkeerd. Het gaat er niet om dat een huisgenoot fysiek achter mijn computer zit en dan inlogt het gaat erom dat hij VIA zijn computer op mijn pc de shared documents etc kan bekijken (gedeelde bestanden)

  Maar om antwoord te geven op je vraag. Ja er is een questaccount en de persoon in kwestie kent mijn (beheerder) inlog gegevens.

  Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben..

  Greetz[/quote:9e40e64853]

  jij begrijpt mij niet. om met een wachtwoord en gebruikersnaam in te loggen op jouw gedeelde mappen VANAF EEN ANDERE COMPUTER heb je dezelfde instellingen nodig.

  mogelijkheid is doormiddel van een willekeurige gebruikersnaam in te loggen, maar het gemakkelijke ervan om dezelfde gebruikersnaam bij jou even aan te melden is dat diegene niet opnieuw hoeft in te loggen.

  edit: voorbeeld:

  Op jou computer Pietje aanmaken omdat de ander Pietje heet. Zodra Pietje op zijn computer inlogt ziet jouw computer dat en geeft hem het recht files te downloaden ( omdat op jouw computer Pietje nu eenmaal dat recht heeft)

  d.
 • Beste forummers, na lange tijd van afwezigheid weer eens een berichtje van mij. Om te beginnen voor allen de beste wensen!

  Ik zit al enkele weken met een probleem en kan niet tot een oplossing komen.

  Ik studeer in utrecht en zit hier in een studentenhuis. Met mijn huisgenoten probeer ik een klein netwerkje aan te leggen. We zijn begonnen met 3 computers. 2 laptop's en mijn pc.

  Elke computer heeft zelfstandig internet. We hebben speedlinq als provider (www.speedlinq.nl) en de verschillende pc's krijgen dmv een router hun internetverbinding. Deze router is door speedlinq zelf geleverd. Dit werkt allemaal perfect.

  Het lijkt ons echter ook erg leuk om elkaars video's en mp3tjes etc te kunnen gebruiken.. Kortom een klein thuisnetwerkje op te zetten.

  Nu hebben we echter een probleem. Elke computer draait op windows xp. 1 van de computers in het netwerk kan mijn pc zien in zijn netwerkomgeving. Ik heb shared documents. Als hij echter probeerd in te loggen op mijn computer krijgt hij de volgende foutmelding:

  [quote:06b2641fd6]Jewst (mijn computer) is niet toegankelijk u hebt mogelijk niet de juiste machtigingen voor deze netwerkbron. Neem contact met de beheerder van de server op als u wilt weten of u toegangsmachtigingen hebt[/quote:06b2641fd6]

  Hier snappen we niks van.

  Als ik verder in mijn netwerkomgevingen kijk zie ik zijn computer niet eens staan.

  Kortom: Op beide pc's is de netwerkwizard van windows xp uitegevoerd. Hij ziet mij maar kan niet in mijn computer komen en ik zie hem niet eens staan. Bijzonder frustrerend…

  Iemand enig idee??

  Tnks

  Joost
 • Heb je de ingbouwde firewalls uitgezet?
 • Heb je de guest account enabled? maak anders een nieuwe gebruikersnaam + wachtwoord aan die identiek is als waarmee de ander inlogt op zijn computer.

  greetz,
  een andere utrechtse student :wink:

  d.
 • In reply to:

  //Belg

  [quote:ced99c0d5f]Heb je de ingbouwde firewalls uitgezet?[/quote:ced99c0d5f]

  Daar hebben we een klein probleem. In de documentatie die we nog hebben van de router kunnen we niks vinden over firewalls. Verder weten we van de router alleen het volgende

  Dit staat onder op de sticker:

  Page/n: 4-port adsl ethernet/usb router
  test to comply with fcc standards
  for home or office use
  FCC registration number: US:5RJ DL01BAMX-CA64E
  AC-REN: 0.1b USOC JACK:RJ11C
  S/N: L0982XL2D001694

  Dit staat voor op de router:
  ADSL Ethernet Router Showtime RXD

  Volgens mij is die firewall uitgeschakeld aangezien we via msn bestanden en video kunnen versturen en gewoon kunnen webcammen via netmeeting. Ik geloof dat dit anders niet mogelijk is..

  //Dilbert
  [quote:ced99c0d5f]Heb je de guest account enabled? maak anders een nieuwe gebruikersnaam + wachtwoord aan die identiek is als waarmee de ander inlogt op zijn computer.
  [/quote:ced99c0d5f]

  Volgens mij begrijp jij mij een beetje verkeerd. Het gaat er niet om dat een huisgenoot fysiek achter mijn computer zit en dan inlogt het gaat erom dat hij VIA zijn computer op mijn pc de shared documents etc kan bekijken (gedeelde bestanden)

  Maar om antwoord te geven op je vraag. Ja er is een questaccount en de persoon in kwestie kent mijn (beheerder) inlog gegevens.

  Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben..

  Greetz
 • 1e. Het netwerk is hardwarematig goed, want anders zou het internet niet op alle PC' werken.

  2e. Jouw PC is te zien op één van de andere. Dus jou PC is de enige die goed gecofigureerd is. Blijkbaar heb jij verstand van zaken gehad, hebben de anderen dat ook? Noteer in elk geval van jouw PC de netwerk instellingen (met name TCP/IP) en vergelijk deze met die van de anderen

  3e. Staan bij de andere PC's de schijven of partities volledig gedeeld? En hebben ze ieder een unieke naam en een uniek ip-adres? Begin eens bij die PC die jou wel ziet, maar jij hem niet.

  Kortom, in de eerste instantie vermoed ik dat het in die richting moet worden gezocht.

  Jan de Boer
 • [quote:2600d0fa44]1e. Het netwerk is hardwarematig goed, want anders zou het internet niet op alle PC' werken.

  [/quote:2600d0fa44]

  Dat is in elk geval positief :lol:

  [quote:2600d0fa44]Jouw PC is te zien op één van de andere. Dus jou PC is de enige die goed gecofigureerd is. Blijkbaar heb jij verstand van zaken gehad, hebben de anderen dat ook? Noteer in elk geval van jouw PC de netwerk instellingen (met name TCP/IP) en vergelijk deze met die van de anderen [/quote:2600d0fa44]

  Ik heb de netwerkwizard ook op de andere computers uitgevoerd. Tcp ip staat alles op automatisch (bij beide pc's)


  [quote:2600d0fa44]Staan bij de andere PC's de schijven of partities volledig gedeeld? En hebben ze ieder een unieke naam en een uniek ip-adres? Begin eens bij die PC die jou wel ziet, maar jij hem niet.
  [/quote:2600d0fa44]

  Zowel zijn als mijn pc hebben beiden volledig schijven gedeeld. Ook mappen maar ook de volledige schijven…

  Zou het misschien kunnen dat we met een domein moeten gaan werken ipv met een werkgroep?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.