Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

netwerk aanleggen

Anoniem
Hera
6 antwoorden
 • ik heb pas een twwede pc gekocht en heb nu ene netwerk aangelegt dat absoluut niet goed werkt ik kan bv maar in een richting bestanden doorsturen ( delen)

  kan iemand mij in simpele stapppen (want van netwerken ken ik absoluut niks) uitleggen hoe ik een netwerk moet leggen zodat het goed werkt liefst zonder de "netwerk instellen" van XP te moeten gebruiken of kent er iemand een site (in het nederlands) waar de dat uitleggen voor win XP alvast bedankt
 • Leg eerst eens uit hoe je netwerk in elkaar zit.
  Maak je gebruik van een router/switch/hub of directe kabel etc.

  op deze site staat wel het e.e.a. in het nederlands.
  http://nano.serveftp.net:8080/tutorials/network/
 • de computers zijn verbonden met elkaar via ene router ( thomson multi pc ) met adsl modem en firewall in ik heb win xp wat het er voor het vinden van tutorials duidelijk niet op vergemakkelijkt
 • Niemand zegt ook dat het makkelijk is ;)

  Kan je al wel internetten op beide pc's ? Want als dat zo is deelt waarschijnlijk de router al ip addressen uit aan de aangesloten pc's.

  Via de netwerk wizzard op beide pc's (gebruik hem toch maar) configureer je je netwerk, zorg dat beide pc's in dezelfde werkgroep zitten. (bijv. thuis)
  Zorg dat elke pc een unieke naam heeft. Als je dit gedaan hebt kan je in verkenner , rechtermuis knop op de schijf © kiezen voor delen.
  Dit doe je weer op beide pc's en bij welke schijf je wilt delen (of welke map)
  daarna ga je naar in verkenner naar volledig netwerk>>microsoftwindowsnetwerk>>jou werkgroep>>pcnaam>>

  Als je geen volledig netwerk krijgt te zien (na de wizzard) kan je het ook proberen door in de adresbalk in verkenner \\pcnaam\ te typen
 • [quote:bc94eea8a0="bastian"]ik heb pas een twwede pc gekocht en heb nu ene netwerk aangelegt dat absoluut niet goed werkt ik kan bv maar in een richting bestanden doorsturen ( delen)[/quote:bc94eea8a0] Dat is mij ook niet in 1 keer gelukt … en de 2 keer ging ook moeizaam. Stap voor stap. Tegenwoordig wel makkelijker met UTP kabels en zo. Voordeel is dat als het 1 richting werkt, dat je weet dat de boel technisch in orde is. In dat geval is het van belang te weten welke Windows versies met elkaar communiceren, nagaan of de Windows aanmelding een probleem is en of de Bestandsdeling problemen geeft. Windows 2000 vind ik daarbij de lastigste partner omdat toch wat extra's gedaan moet worden. Bij XP voldoet de wizard al vrij goed. Dus als je die niet wilt gebruiken houd het eigenlijk voor mij op. Ook lijkt het me het zeer onverstandig om dat niet te gebruiken. Mede omdat er misschien ook wat verborgen instellingen zijn. Het geeft in ieder geval aan welke kennis bijgespijkerd moet worden, dus stel je vragen gebaseerd op de netwerk wizard.
 • over werkgroepen hoor ik overa praten maar ik snap absoluut niet waar dat over gaat

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.