Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Probleem draadloos internet

Anoniem
Yoyo
8 antwoorden
 • Hallo!

  Ik ben bij een kennis draadloos internet aan't instaleren maar ik moet zeggen dat het niet echt aant lukken is. Zij beschikken over @home kabelinternet wat ze willen delen over een PC(xp) en een laptop(2000)
  Ik heb een acces point aangesloten achter mijn modem en daar de pc op aangesloten met een kabel, de laptop ontvangt het signaal ook goed. Ook het bestanden delen werk 100% maar van internet is op bijde pc's nog geen sprake.
  Weet iemand waar dit aan kan liggen en hoe ik het moet verhelpen, heb al vanalles geprobeert maar tevergeefs.
 • Even afhankelijk van je provider is het vaak zo dat bij kabelinternet het mac-adres van je pc gebonden wordt aan je modem, dus vanaf de eerste keer dat hij aangesloten was, is alleen verkeer van en naar het mac-adres van je netwerkkaart van je pc toegestaan. Het beste kan je kijken of je in je AP het mac-adres kan spoofen en hem dan het mac-adres van de netwerkkaart van de pc geven.
 • ja maar nu volgend probleem…aangezien die mense te slordig met hun handleidingen en zo omgaat krijg ik geen toegang tot AP. Het vraagt om een gebruikersnaam en wachtwoord, en die mensen weten natuurlijk nergens iet van… is er een mogelijkheid om toch toegang te krijgen?
 • Vaak kan je een volledige reset geven waardoor de AP in fabrieksstand terugkomt en zal je op de site van de fabrikant een default gebruikersnaam en wachtwoord kunnen vinden
 • Wat is het merk en type acces-point? Meestal gebruiken merken een standaard ip-adres voor hun spullen, je zou dan eenhandleiding van internet kunnen downloaden.

  Succes.
 • Het gaat om een D-Link DSL-Gateway DI-614+, maar ik kan zo snel niet iets vinden op de site van hun, en handleiding beschik ik helaas niet over :-? zijn er site waar ik zo'n standaard gebruikersnamen en pasworden kan vinde?
 • Ff hier kijken.
  Je zou ook zelf even google kunnen gebruiken.

  Succes.
 • Eej hartstikke bedankt man! door die manual ben ik eruit gekomen! heb weer eens goede indruk gemaakt in de kennissen kring :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.