Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

thuisnetwerk via stopcontact

Anoniem
Allardje
3 antwoorden
 • ik lees net een artikel met in het kader een stukje over een netwerk via het stopcontact mbv Microlink dLan van Devolo. (zie ook www.mcdos.nl en download de catalogus).
  Heeft iemand hier al ervaringen mee. Waar moet je op letten bij gebruik? Hoe snel is het in de praktijk? Is in mijn situatie (kabelmodem+desktop+laptop) misschien wLan met 2 kaartjes niet veel makkelijker?
  In dit forum hebben al wat draadjes hierover gelopen, dat weet ik, maar we zijn weer 2 mnd verder, de techniek is nog nieuw, dus…………….
  ik hoor het graag.
 • Dat netwerk via stopcontact is relatief duur.Ongeveer net zo duur als wLAN.
  En omdat je een laptop hebt, lijkt het met handiger om toch maar voor de wlan te gaan.Dan kan je overal in huis internetten met de laptop.Wat de snelheid betreft, je kan het beste de snelste wLAN kopen, want die heeft 54 MBit/S en dLAN heeft 14 MBit/S
 • [quote:78690ecec9="Allardje"]Dat netwerk via stopcontact is relatief duur.Ongeveer net zo duur als wLAN.
  En omdat je een laptop hebt, lijkt het met handiger om toch maar voor de wlan te gaan.[/quote:78690ecec9]lijkt me een duidelijk antwoord. waarvoor dank. ikzelf ga dan ook maar voor snel wLan: gewoon 2 kaartjes, geen AP. Bijvoorbeeld die van Conceptronic. Mochten er toch mensen zijn met stopcontactervaringen, dan lees ik het graag.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.