Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Geen netwerkverbinding

Anoniem
HermanH
6 antwoorden
 • Voor een thuisnetwerk ivm internet wou ik voor een huisgenoot een netwerkkaart installeren. Eenvoudig klusje dacht ik. Het gaat om een oude P I 166 mhz, maar dat mag volgens mij geen probleem zijn. Er zit windows 98 se op. Eerst herkende hij de kaart niet als zijnde een netwerkadapter, maar na installatie van eerst win 95 en daarna upgraden vannaar 98 se gelukkig weer wel (waarom snap ik ook niet).
  Nu zegt ie dat de driver is geinstallerd, geen probelemen, alle standaardinstellingen voor tcp/ip behouden. Maar als er nu verbinding gemaakt moet worden met het netwerk, kan hij de LAN verbinding niet vinden. Iemand een idee waar dit aan ligt?
 • Mogelijkheden:
  - TCP/IP instellingen
  - Defecte NIC
  - Geen werkgroep
  - verkeerde snelheid instellingen
  - verkeerde kabel (bij PC -> PC/uplinkpoort: cross, bij PC -> hub/switch/router: straight)
  - Verkeerde I/O-adres of IRQ (met name oudere PNP kaarten)
 • Bedankt vooor je reactie.
  Er is voor de computer een werkgroep opgegeven, maar dat maakt overigens niet uit want de lan-verbindig moet altijd worden weergegeven als er een aansluiting is, nu kan er geen verbing worden gemaakt met het netwerk. Ik weet vrij zeker dat het niet aan de TCP/IP instelling ligt want die zijn het zelfde als op een andere pc met win 98. Aan de kabel ligt het ook niet, dat is een straight. Snelheid instelligen staan geloof ik gewoon standaard op 10/100 MBps.
  De andere twee opties (NIC en I/O adres of IRQ) die je gaf weet ik vrij weinig van. Misschien dat jij of iemand anders hier iets meer over kan zeggen?.
 • Bekijk de eigenschappen van de Nic eens op het tabblad apparaatbeheer (configuratiescherm/systeem). Daar staat ook interrupt (irq) aangegeven. Mochten er conflicten zijn staat dit er ook bij.

  Kan je de andere pc wil pingen vanaf die nieuwe pc ? Kijk eerst wat het ipnummer is van die oude pc. Kies op de oude pc start/uitvoeren en typ winipcfg. Kies in het venster je nic en kijk naar het ipnummer.
  Ga nu naar je nieuwe pc. Kies start/uitvoeren, typ command. Een dosbox wordt nu geopend. Typ dan ping 'ipnummer van je oude pc'. Bijvoorbeeld: Ping 192.168.1.1
  Vergeet de spatie tussen ping en het ipnummer niet. Wanneer dit wel werkt is je nic in orde en is er dus mogelijk toch sprake van een configuratiefout.
 • Heb je de tweede PC op de eerste aangesloten of op en hub/router?
  Als je hem op de andere PC hebt aangesloten dan moet je een cross link UTP kabel gebruiken! :D
 • Zou ook nog een probleem met de hardwarematige herkenning van de kaart kunnen zijn. Probeer de kaart eens in een ander slot. Eventueel andere kaarten eruit, deze er alleen in. Werkt dat, dan de andere een voor een plaatsen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.