Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Ad-hoc verbinding met softwarematige router

Anoniem
Henk Bakker
7 antwoorden
 • Welke softwarematige router kan ik het beste nemen om een ad-hoc draadloze verinding te maken op de pc waarop internet binnenkomst en mijn laptop? De afstand hoeft niet meer te zijn dan 10 meter.
 • Als je XP hebt kan je die zelf gebruiken. Anders bijv. deze (gratis) of een programma als winroute bijvoorbeeld. Maakt op zich niet zoveel uit welke je neemt. Elk programma heeft z'n eigen (on)mogelijkheden.

  Suc6
 • Ik heb op de pc waarop internet binnenkomt analogx geinstalleerd. Adres 127.0.0.1 en port 80 ingevuld. Wat moet ik installeren op mijn laptop?
 • Op je laptop hoef je niets te installeren. Je neemt een IP adres uit dezelfde range en als gateway geef je het ip adres van je andere pc op.

  Suc6

  P.S. Lees wel even de handleiding van AnalogX door, daar staat namelijk welk poortnummer je moet gebruiken per protocol. Meen me te herinneren dat deze af kunnen wijken van de normale nummers. Dacht dat HTTP bijv 6588 was of zoiets. Dat moet je dan ook invullen in de eigenschappen van je browser. Menu extra - opties - tabblad connecties - lan setting - use proxy server - advanced - etc.
  In de handleiding staat ook hoe je met de proxy de beveiliging regelt. Even doorlezen dus.

  Suc6 en veel plezier ermee
 • Ben nu zo ver dat ik zowel op de pc waarop internet zit als op mijn laptop op beide pc's staat dat de draadloze verbinding ingeschakeld is, en dat de signaalsterkte uitstekend is. Op de pc waarop internet binnenkomt heb ik anderen tostemming verleend internet te delen, echter op mijn laptop kom ik nog niet op internet. Wat vergeet ik of moet ik nog instellen?
 • Het vreemde is dat beide pc's melden dat de verbinding uitstekend is en dat ik toch niet kan pingen. Vanuit beide pc's niet.
 • firewall aanstaan ???

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.