Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Een poort van mijn switch kapot?

Anoniem
Leo S
9 antwoorden
 • Ik heb thuis een 5 poorten netwerk draaien op een sweex lan switch. Ik had al eerdere problemen ermee. Op een dag had ik gewoon geen netwerk meer. En nu heb ik nog een probleem. Mijn derde poort doet het sinds gisteravond gewoon niet meer. Ik heb niets eraan gedaan of eraan gekloot. Is de derde poort nu gewoon kapot of wat? Als ik de kabel erin steek krijg ik zo'n "melding".
  [img:d85201917c]http://www.angelfire.com/gundam/school2/netwerk.jpg[/img:d85201917c]
  Ik heb een beetje gegoogled naar dat Automatic Private Address, maar ik wordt er niet echt wijzer van. :oops:

  Kan misshien iemand mij uitleggen wat er aan de hand is???
 • De DHCP server lijkt een adres toe te kennen die buiten je normale netwerkrange ligt.

  Ik heb dit ook eens meegemaakt bij iemand met een USB ADSL modem.

  Start een command-prompt (of DOS-prompt)
  tik in:
  [code:1:4edb31b72a]ipconfig /release_all
  ipconfig /renew_all[/code:1:4edb31b72a]
  en sluit het dos-venster. Je krijgt dan een nieuw IP adres van de server.

  Eventueel zet je deze commando's in een batch-file en zet je een snelkoppeling daarvan op je bureaublad. Even klikken en je krijgt het juiste adres.
 • [quote:66f5583650="HermanH"]De DHCP server lijkt een adres toe te kennen die buiten je normale netwerkrange ligt.[/quote:66f5583650] Lijkt me meer een toevallige waarde, een kwestie van eigenlijk niks toekennen.
 • APIPA (Automatic Private IP Addressing) gebeurt wanneer een PC is ingesteld om een IP-adres van een DHCP server te krijgen, maar op de een of andere manier geen DHCP-server vindt op het netwerk. De PC genereert dan zelf een IP-adres. Alles lijkt er dus op dat je PC geen netwerkverbinding heeft.
 • Gezien de range van het adres, heb ik het idee dat Leo gelijk heeft. De vraag blijft: Hoe voorkom je dat dit gebeurt. In geval van een defecte poort snap ik het wel, maar bij een USB ADSL modem heb ik dit ook meegemaakt. Refreshen en het werkt wel. En ik ben niet de enige. Ik heb vlak na mijn eerste antwoord ook een ander topic gezien over dit zelfde probleem. Daar lijkt het van de PC afhankelijk te zijn.
 • Je kan een hele hoop uitsluiten door de PC een vast IP-adres te geven. Als je wel kan pingen, gaat het uitdelen van IP-adressen niet helemaal lekker. Als je niet kan ping heb je waarschijnlijk een hardware-probleem.
 • Dat dacht ik ook, maar het USB modem wilde in mijn geval niet meewerken. Bij een vast IP-adres (hetzelfde dat door DHCP was uitgegeven) en het uitschakelen van DHCP gaf dat na een herstart weer problemen. Pingen werkte na een refresh van het IP-adres wel.
 • Bedankt voor de reacties. Het is opgelost. Ik weet niet precies hoe….. Ik had dat ipconfig /release_all en ipconfig /renew_all geprobeerd, maar dat werkte niet. Dus ik heb gewoon de stroom uitgetrokken voor een half uurtje en toen deed ie het weer…..
 • APIPA (Automatic Private IP Addressing) 100% zeker. Dus: géén verbinding met de DHCP server. Branden de lampjes wel?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.