Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

[xp] internet delen (ja, weer iemand)

Anoniem
The Curse
4 antwoorden
 • Vorige week had ik een piekfijn peer2peer netwerk (1 desktop, 1 laptop) met alleen een crosskabel. Intern netwerk deed het prima (printer en bestanden delen), internet delen…
  Sinds een paar dagen heb ik een draadloos netwerk gemaakt tussen de 2 computers (met alleen 2 wlan-kaarten beide van Conceptronic, geen AP), hoe moeilijk kan zoiets nou eigenlijk zijn? Nou, te moeilijk :-(
  Bestanden en printer delen…dikke prima, internet
  delen lukt niet. Dat laatste heb ik toch echt toegestaan bij de internetverbinding op de desktop. De IP-adressen van de computers zijn 192.168.0.1 en 192.168.0.2 Subnetmaskers 255.255.255.0. Ik heb op de client zelfs de standaardgateway maar eens ingevuld (192.168.0.1) hoewel dat voorheen nooit hoefde.
  Zelfs bij Eigenschappen, Protocol TCP/IP-eigenschappen, Geavanceerd heb ik op de client de IP's ingevuld. Ook niks.

  Op de desktop zit wel Norton Firewall maar de hele range van 192.168.0.0 tot 192.168.0.2 heb ik bij de vertrouwde computers staan.
  XP firewall staat uit.
  Beide computers hebben XP Home. De stickie heb ik ook al gelezen, maar levert mij niets op.
  Conceptronic zegt trouwens in de handleiding dat bij Eigenschappen draadloze netwerkverbinding in het tabblad Draadloze netwerken ik "Draadloos netwerk automatisch configureren" moet afvinken, wat ik natuurlijk ook braaf gedaan heb.
  Wie heeft nog een hint?
  Alvast bedankt!
 • Zet de XP firewall aan en laat alles toe. De firewall uitzetten levert in combinatie met een andere firewall nogal eens problemen op.

  Geef verder eens wat meer info:
  Kan je pingen naar 62.251.0.7 (DNS server van HCC)?
  Zo ja dan is de DNS configuratie het probleem.

  Kan je op beide PC's het internet niet op?
 • [quote:e755778e79="HermanH"]Zet de XP firewall aan en laat alles toe. De firewall uitzetten levert in combinatie met een andere firewall nogal eens problemen op.
  Geef verder eens wat meer info:
  Kan je pingen naar 62.251.0.7 (DNS server van HCC)?
  Zo ja dan is de DNS configuratie het probleem.
  Kan je op beide PC's het internet niet op?[/quote:e755778e79]Ik kan met de desktop wel op internet. Ik zal dat pingen eens proberen (waarom die serverr???), maar niet nadat ik weer van voorafaan ga beginnen: ALLE adapters en verbindingen verwijderen op beide computers, Norton de-installeren en dan nog eens rustig kijken.
 • Op zich maakt het niet uit welke server, als het maar via een IP adres is en niet met de naam. Ik weet zeker dat die server in de lucht is en antwoord geeft. 62.251.0.6 is ook een DNS-server, maar daarop geeft ping geen reactie omdat HCCnet daarop een firewall heeft staan die pingen niet toelaat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.