Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk uitbreiden

Anoniem
thomasvossen
5 antwoorden
  • Ik heb een bestaand netwerk uit drie computers wat helemaal goed werkt. Nu wil ik alleen mijn netwerk uitbreiden met een 4de en misschien 5de pc.
    Het probleem is alleen dat mijn router onder staat, waar 2pc's staan. Er loopt een kabel naar boven voor mijn 3de pc. Is het nu mogelijk om op die kabel een hub aan te sluiten (heb ik nog liggen), en zo boven de verbindin te delen over de 2 pc's daar? anders is het namelijk een heel gedoe als ik voor iedere pc boven een extra kabel moet trekken.

    alvast bedankt
  • Ja, dat kan zonder problemen. De kabel die naar beneden gaat doe je in de uplink poort van de hub. En de PC's in de andere poorten.
  • ik heb alleen poort 1 t/m 8 op mijn hub, kan het zijn dat deze hier niet geschikt voor is? ik heb het al geprobeert maar als ik de kabel die van onder af komt in een van de poorten steek brandt er ook geen lampje… moet dit een gewone utp kabel zijn?
  • het gaat trouwens om een 3Com OfficeConnect Ethernet Hub
  • Meestal zit er naast poort 8 van je HUB een knopje, hiermee kun je poort 8 "omtoveren" tot uplink. Een andere mogelijkheid is het aansluiten via een cross-link kabel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.