Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

LAN-party instalatie

Anoniem
tengelgeer
10 antwoorden
 • Ik ga binnenkort een LAN-party houden, en ben alvast aant organiseren. Ik had 9 mensen uitgenodigt, waarvan 2 gasten een hub hadden… Nou kunnen uitgerekend die 2 plus nog iemand niet komen, met als gevolg: Geen hubs. Ik wil de LAN-party wel door laten gaan, maar moet dus op een andere manier de computers verbinden. Kunnen jullie mij helpen een alternatieve verbinding te maken, met de volgende spullen?:

  :P 5 PC's met netwerkkaart en kabel
  :P 1 PC met 2 netwerkkaarten (bedraad en draadloos) en kabel
  :P 1 WLAN router, met 4 draadloze en 4 bedraade poort
  :P 2 netwerkkaarten
  :P 1 netwerkkabel(straight)
  :P 1 netwerkkabel(crossed)
 • Doe zoals ik: koop een switch (rond de €35,00) en je kunt met 8 personen LAN; daarmee geen gedoe met Hubs e.d.
 • [quote:5fe2f4ae9c="ANNErd"]Ik ge binnenkort een LAN-party houden, en ben alvast aant organiseren. Ik had 9 mensen uitgenodigt, waarvan 2 gasten een hub hadden… Nou kunnen uitgerekend die 2 plus nog iemand niet komen, met als gevolg: Geen hubs. [/quote:5fe2f4ae9c]Kan je die dan niet lenen?
 • 1. Ik wil liever geen hub zelf kopen, omdat ik een arme tiener ben, en anders moeten we toegang gaan heffen, en das geen goed idee.
  2. De ene gast kan niet komen omdat ie zelf op die dag een LAN-party wil houden voor mensen van zijn vriendenkring, waarvan niemand iemand kent… De andere heeft hem ook de hele dag nodig…

  Is er ook een technische oplossing mogelijk, zonder aanschaf van nieuwe spullen?
 • er komen dus zes mensen?

  ik wed dat jij minimaal drie netwerkkaarten per compu kwijt kan. aangezien jij er twee los over hebt, en vijf in anderen bezet zijn zou je het volgende kunnen doen:

  sloop die kaarten eruit en maak van twee pc's twee routers. je houd dan één compu voor jezelf over. de rest neemt zijn compu+kabel mee.

  tenzij die vijf pc's in jouw lijstje al van de gasten zijn. dan zou ik toch echt een routertje aanschaffen, anders is het niet handig.

  d.
 • afgezien van het feit dat je het erg ingewikkeld en onduidelijk uitlegt, zijn die pc's inderdaad van gasten…

  Ik hoorde van iemand iets over "bridge"… Kan dat werken…?
 • het kan wel :-D

  4 pc gaan aan de router. de 5e aan de WLAN en dan doorlussen met een cross (met netwerkbrug (is XP)) naar de 6e. Klaarrrr. Allles op dhcp, en gaan :-D

  Timo
 • Je kan je ouders ook eens lief aankijken. :D
 • Voordeel van een switch (geen hub!!!) is dat de bandbreedte van het netwerk veel efficienter wordt gebruikt, bovendien kun je met fullduplex verbindingen werken wat bij die hub niet kan. Dus ik zou echt voor de switch gaan. Zo duur zijn die ook niet meer en vraag anders alle deelnemers 5 Euro ofzo en beloof ze dat ze alle volgende parties welkom zijn en jij dan weer die switch meeneemt. Gratis maar niet goed is ook een dode mus.

  De constructie via 1 pc heeft toch wel nadelen. Die pc zal bovendien nauwelijks nog ergens anders voor te gebruiken zijn, die heeft het dan druk met routeren en pakketjes afhandelen.

  Ik zeg: switch, alle 'game-console-pcs' erop aansluiten en de server-pc die de game gaat hosten. Die laatste moet je niet ook inzetten als game-pc zelf.

  groetjes Edmond
 • Dus er zit nix anders op dan een switch aanschaffen en entreegeld vragen?

  Zijn nieuwe pc's ook niet snel genog om een brug te maken?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.