Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloze verbinding laptop-pc

Anoniem
calvinlove
7 antwoorden
  • Ik heb eerst gezocht in de postings, maar vind het antwoord (nog) niet. Ik heb een laptop met een 802-11b verbinding. Op mijn pc is een PCI-card wireslesscard aanwezig, en op beiden zit Windows XP. Ik wil draadloos met mijn laptop in huis op internet kunnen. Ik zet de verbinding op en op via de wizard in XP en op beide pc's is er daarna de mededeling dat het signaal uitstekend is. So war so good. Maar het internet op of bestandan delen lukt niet. Zal dat komen doordat ik een USB Adsl-modem heb? Bedraad lukt het prima, zowel internet als bestanden delen is dan geen probleem. Ook op andere forums heb ik gezocht naar oplossingen, maar nog nergens gelezen dat het gelukt is de ad-hoc (zo wordt deze verbinding doorgaans genoemd) verbinding te realiseren. Ben benieuwd bij wie het wel is gelukt.
  • Hoe komt het dat er zo weinig mensen hierop reageren? Onbekend terrein voor velen?
  • Heb je alle upgrades van windows uitgevoerd mbt wireless.
    Zat er trouwens geen software bij ?
  • Natuurlijk zat er bij de wirelesscard software. De verbinding wordt ook gezien door beide pc's. Maar ik heb zo'n idee dat het met het USB-modem te maken heeft. Ik had namelijk ook een wireless router gekocht die werkte ook niet goed. Bedraad gaat alles perfect.
  • Welke router software gebruik je?
  • De internet-verbinding van je desktop moet je specifiek laten delen. Ik kan ff niet precies nagaan hoe, want ik ziet niet achter mijn eigen pc…
  • We praten hier over een ad-hoc verbinding zonder router. In zowel de pc als de laptop zit een wireless verbindings kaart. Zoals ik al stelde zien beide pc's de verbinding, en denk ik toch dat mijn usb-modem de boosdoener is dat ik niet via hem internet opkan. Bedraad gaat alles prima, maar onbedraad niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.