Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Computers haken af

Anoniem
None
6 antwoorden
 • We hebben 2 computers met een cross cable aan elkaar hangen.
  NNH netjes ingesteld, schrijven gedeeld, computers booten, ja hoor, vandaag zien ze elkaar en we kunnen elkaars files deleten.
  Maar gisteren zagen ze elkaar niet gelijk en moesten opnieuw worden geboot. Om onduidelijke reden haken ze af en toe af, en zien ze elkaar ineens niet meer. Hier de vragen:
  1. Zou daar iemand een hint voor kunnen geven waarom dat zou kunnen gebeuren?
  2. Zijn de computers ook weer aan elkaar te knopen ZONDER dat opnieuw moet worden opgestart/geboot?
  3. En zo ja (2) hoe dan?

  MVGroet, perloc
 • Perloc,

  1. Welke besturingssystemen worden gebruikt?
  2. Misschien netwerkkabel niet goed meer?
  3. Misschien een netwerkkaart niet goed geplaatst?
  4. Zijn PC's nog wel te pingen, of werkt ook dat niet meer?
  5. Kunnen de PC's elkaar wel bereiken middels Start -> Uitvoeren -> \\<<IP-adres>> ?

  Greetz!
 • 1. Welke besturingsystemen: Win98SE over het algemeen. Hebben een machine met dubbelboot en ook WinXP. Nog niet uitgeprobeerd of het afhaken ook met de win98SE <–> WinXP computer gebeurt.
  2. Netwerk-kabels (soms) niet goed : zal maandag een andere meenemen om uit te proberen, maar lijkt onwaarschijnlijk.
  Na maandag geen tijd meer voor tenminste een week. Moet op reis.
  3. Netwerkkaart niet goed geplaatst. Tja, weet het niet maar zal het voor de zekerheid ook controleren (maandag).
  4. Pingen heb ik geprobeerd: Als ik het commando:
  c:\>ping EVO geef (evo is de naam van de aangeroepen computer) komt onmiddelijk het schermpje van mijn modem op om te gaan bellen. Verbinding is rechtstreeks met een crosscable tussen twee computers. Inbelschermpje weggehaald, duurt het tenminste een minuut voor dat de mededeling komt dat EVO niet is is vinden. Als het WEL werkt staat EVO netjes in de folder van NetWorkNeighborHood
  Ook geprobeerd:
  c:\>ping deskpro2 (deskpro2) is de computer vanwaaruit wordt gepinged, krijg ik onmiddelijk antwoord dat ie is gevonden.
  5. Moet ik uitproberen (en de termen naar Engels vertalen, want vrijwel al onze computers zijn in het Engels, rest in het Portugees)

  Zoals uit mijn eerste verhaal blijkt zijn na booten meestal de computers WEL aan elkaar gekoppeld, soms niet. Ik gebruik een netwerkverbinding om mijn zelf gemaakte programma's in een netwerk uit te testen. Zal eens kijken of het sluiten van mijn programma van invloed is op de netwerkverbinding.

  Inmiddels uit andere vragen en antwoorden uit deze rubriek gelezen dat win98SE nogwel eens vervelend wil doen met netwerkverbindingen en dat er gebeurt, waar ik over klaag.

  Dank voor je antwoord. mvrgroet, perloc
 • Al eens geprobeerd om beide pc's een vast ip adres te geven, tenminste mijn ervaring is (ongeacht windows versie) dat beide pc's elkaar zonder al te veel moeite vinden.
 • Vast IP adres. Kun je aangeven welk een veilig adres is? Zie (in andere correspondentie) dat daar nogal wat verwarring over is.
  Voor de ene computer waarschijnlijk x.x.x.x, voor de andere x.x.x.x + 1
  Moet even uitvissen waar dat ook al weer moet gebeuren.
  Heb (nog) geen ervaring in het geven van IP adressen.
  Als we straks onze server hebben met 20-50 computers aan elkaar, moet dan iedere computer een x.x.x.x + 1 (dus hoger dan de vorige) hebben?
  Stel server: 195.1.1.1, netwerkcomputer 195.1.1.2, tweede netwerkcomputer 195.1.1.3 enz ??

  Ik heb nog weinig ervaring in opzet van netwerken.

  Dank voor antwoord, MvrGroet, perloc
 • met 2 pc's gaat dit ook trouwens, In configuratiescherm/netwerk/eigenschappen van jouw netwerkkaart, vervolgens ga je naar tcp/ip en klik daar weer de eigenschappen aan, hier klik je het volgende ip adres gebruiken aan, hier kun je dan jouw pc een vast ip adres geven.

  Veelgebruikte reeksen zijn de 192.168.0.x en de 10.0.0.x reeksen, als subnetmask gebruik je 255.255.255.0 pc's opnieuw opstarten en het zou moeten werken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.