Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

2PC's en kabel splitter

Anoniem
warpcoil
14 antwoorden
 • Ik heb een Quicknet Motorola kabelmodem, met daaraan 1 pc verbonden (beneden). Nu wil ik ook boven internet, zou ik een soort kabel splitter bij het kabelmodem kunnen hangen [img:c4323dab8d]http://www.viewline.be/images/ntc-Ysplitter.jpg[/img:c4323dab8d] zoals deze? en dan bij beide aansluitingen een netwerkkabel vanaf elke pc laten komen?

  kan dat? of kan dat niet?
 • [b:1fb101a727]nee[/b:1fb101a727] kan niet !

  routertje nemen is wel goede oplossing
 • In dit geval, nee! De "goedkope" splitters zijn in het algemeen ISDN kabel splitters, en die zijn dus niet geschikt. Je moet op zoek naar een UTP netwerk hub/switch of router/switch oid. Kosten vallen best mee, voor minder dan 30 euro kun je vaak al iets geschikts kopen.
 • @ Hans.Vosman

  Is dit iets?


  EDIT:

  Miss. een domme vraag… maar wat is het verschil tussen een HUB een switch en een router? … router heeft ingebouwde firewall ofzo?
 • Hoi,

  Hub: Signaal gaat van PC naar de HUB en de hub stuurt het door naar de andere PC's. Alles komt dus bij iedereen, niet handig dus.

  Switch: Doet zelfde als HUB alleen stuurt het pakket alleen naar de PC waar het heen moet.

  Router: Die kan een verbinding leggen met een ISP (inet aanbieder). Bij ADSL kan je daar de gebruikersnaam enz in doen en bij kabel doet hij het MAC adres na. Zo kan iedereen via hetzelfde IP op internet, immers, je hebt maar 1 IP van je ISP. Je hebt dus een routertje nodig. Kosten: ?30,-

  Timo
 • [quote:4f0cfe752d="Chestah"]

  Is dit iets?
  [/quote:4f0cfe752d]

  Nee, zoals al gezegd heb je een router nodig. Bij Alternate hebben ze er 1 van Etech die wel aardig doet. Kost ongeveer een 30-35 euro.

  Overigens met de meeste isdn-splitters kan je ook gebruiken (en de iets duurdere speciale rj45-splitters ook). Alleen kan je dan niet tegelijk het internet op, maar het scheelt wel kabels omsteken.
 • [quote:71651b4dc2="Chestah"]Is dit iets?[/quote:71651b4dc2] Als je maar met 1 computer internet, tja, dan kan dat ISDN kabeltje misschien ook wel. Je mag een kabelmodem iha niet rechtstreeks aansluiten op een hub of switch. Kan wel via een router. Voor internet delen en directe aansluting van het modem is een router/switch het handigste. Kost vaak wel wat meer dan 30 euro. Wat betreft internet delen bestaan er nog wat meer oplossingen, zie de faq voor meer informatie.
 • Router kost echt neit meer dan 30 euro. Voor 29 heb je de Sweex router. www.1to0.nl dat is echt een super zaak.

  Timo
 • [quote:470625f09c="tengelgeer"]Router kost echt neit meer dan 30 euro. Voor 29 heb je de Sweex router. www.1to0.nl dat is echt een super zaak.[/quote:470625f09c]Dat is inderdaad erg goedkoop!
 • en bij Zercom voor 25 euro :wink: (excl. verzendkosten).. alleen verzenden
 • Ik hoor regelmatig negatieve verhalen over de sweexrouter…
  Wil natuurlijk niet zo zeggen dat ze altijd problemen geven
 • [quote:2c5f4d78c3="warpcoil"]Ik hoor regelmatig negatieve verhalen over de sweexrouter…
  Wil natuurlijk niet zo zeggen dat ze altijd problemen geven[/quote:2c5f4d78c3]

  Waar? waarover, wat is er dan mis mee?
 • Er schijnen nogal wat exemplaren tussen te zitten die regelmatig uitvallen (dwz, je moet de spanning even eraf halen voor ze het weer doen)
 • [quote:5312f727f1="warpcoil"]Er schijnen nogal wat exemplaren tussen te zitten die regelmatig uitvallen (dwz, je moet de spanning even eraf halen voor ze het weer doen)[/quote:5312f727f1]

  sorriej dat ik zo door vraag hoor…. maar wat is regelmatig? elke dag? elke week?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.