Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

WinXP wil niet netwerken met Win98

Anoniem
Tellius
7 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb onlangs een laptop van Dell gekocht, met WinXP professional. Ik zou graag wat bestanden van mijn oude Pentium PC afhalen die onder Win98 draait. Beide PC's hebben een netwerkkaart, en ook heb ik - speciaal hiervoor - een hubje gekocht met twee netwerkkabels. Ik heb op beide PC's een workgroup ingesteld met dezelfde naam, maar onder Win XP zie ik alleen de laptop zelf, niet de Win98 PC.

  Is er een eenvoudig stappenplan om vanuit WinXP de Win 98 PC te zien te krijgen, zodat ik wat bestanden van een gedeelde map op die PC af kan halen?

  Alvast harstikke bedankt.

  Newbie Tellius
 • Heeft die Windows 98 PC dan een firewall aanstaan?

  Heb je ook wel de goede soort kabels liggen tussen he HUB?
 • Dag,

  Bedankt voor je warp speed reactie.

  Ik heb voor deze 'operatie' de firewall van Win98 gewoon afgezet, en wat betreft de kabels, ik heb mijn winkelier precies duidelijk gemaakt wat de bedoeling was en heb dus gewoon twee UTP kables meegekregen, niet van het type crossover maar echt voor via een hub te werken.

  Wel - daar denk ik nu aan - heb ik destijds op mijn Win98 PC, het TCP-IP protocol van mijn internet verbinding aangepast zodat langs die verbinding geen mappen en dergelijke gedeeld kunnen worden, en tevens heb ik het TCP IP protocol van de netwerkkaart aangepast zodat mappen wel gedeeld kunnen worden én zodat er met een vast ip adress gewerkt wordt. Dit laatste is misschien de bron van het probleem?

  Thanks

  Tellius
 • Kun je wel vanuit die Windows 98 PC de andere PC(s) zien?

  In Windows XP is een optie om een netwerk diskette te maken. Die moet je dus eens maken en in die Windows 98 PC duwen, en volg de instructies.

  Of heb je die diskette toevallig al eens gebruikt?
 • Neen,

  Nog niet mee gewerkt, ik ga vanavond eens naar die diskette optie zoeken… Vanuit Win98 zie ik de laptop ook niet, maar dat verbaast me minder, omdat WinXP niet zomaar iedereen toelaat.

  Greetz

  Tellius
 • ik denk dat dat floppy wel de oplossing is, want ik had ergens gelezen dat je dat wel nodig had…


  staan ook de namen van de werkgroep goed?, bij Win98 stond die dacht ik standaard op Workgroup, en bij WinXP op iets anders….
 • [quote:174c4bfc4c="Chestah"]ik denk dat dat floppy wel de oplossing is, want ik had ergens gelezen dat je dat wel nodig had…[/quote:174c4bfc4c] De instellingen handmatig maken is ook okay. Ik denk in dit geval dat de automatische instellingen niet werken tenzij een DHCP server aan staat (bv via internet delen op het XP systeem). Handmatige instellingen moeten op elkaar aansluiten.Tot nog toe heb ik de diskette nooit gebruikt, maar zal zonder meer werken, als de instellingen niet automatisch staan. En inderdaad bestandsdeling wel aanzetten. Overigens soms moet je de computer helpen door de andere computer te zoeken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.