Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Gedeelde mappen alleen met uitgeschakelde firewall

Anoniem
Willem vdH
4 antwoorden
  • Ik heb ervoor gezorgd dat ik bestanden kan delen en daarmee bekijken op andere computers. Het probleem is echter dat dit alleen werkt als de firewall op de computer met de gedeelde mappen uit wordt gezet. Dan ben ik dus veel kwetsbaarder op het internet. Is het niet mogelijk om ip-adressen of MAC-adressen in de firewall te programmeren, zodat deze weet dat de betreffende computers wel toegang mogen hebben tot deze mappen?
    Voor de volledigheid: ik gebruik Zone alarm als firewall.
  • In ZA kan je een zogeheten trusted zone instellen. Dan geef je een bereik aan IP-adressen op die door Z niet geblocked worden. Bij een netwerk met router is dat typisch iets als 192.168.0.1 tot 192.168.0.51 oid.
  • Aangezien het uitdelen van de ip-adressen dynamisch gaat (via DHCP-server), weet ik dus nooit precies welke ip-adres een computer krijgt. Is er een mogelijkheid in Zone Alarm om een hele range op te geven (bijv. 10.0.0.0-10.0.0.14) Naar mijn weten kan je slechts 1 ip-adres per keer invoeren in Zone Alarm.
  • In de meeste firewalls kun je naast een afzonderlijk IP adress ook een bereik opgeven. bv 192.168.1.1 - 192.168.1.100
    op deze manier kun je het bereik van de DHCP server borgen en toegang verlenen aan alle pC's welke in deze range zitten

    Succes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord