Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

netwerk werkt niet

Anoniem
Hans.Vosman
7 antwoorden
 • Hallo,

  Na het doorspitten van dit forum ben ik er nog niet uitgekomen, dus nu mijn vraag. Ik heb 2 PC's en 2 Mac's aan een router op het internet zitten. Nu was alles goed tot de ene computer een nieuw moederbord moest. Weer klein thuisnetwerk aangelegd in XP (PC 1), precies volgens de handleiding, met de diskette die gemaakt wordt naar PC 2 ( boven) en instellen maar. Nu ziet de PC beneden de PC boven niet en de PC boven ziet de PC beneden wel maar kan nergens heen. Alleen printen lukt wel van boven naar beneden.Op beide PC's is alles gedeeld en staat de firewall uit en op beiden staat XP Pro. Terwijl we juist alles op de PC beneden gezet hadden als back up om het later weer naar boven te brengen. Wie kan ons helpen?

  Janny :(
 • Log je op beide PC's aan met hetzelfde account?
 • Ik hoef niet in te loggen, router staat altijd aan en in verbinding met internet en daar staan mijn inloggegevens in. Internetten gaat prima maar de 2 PC's delen geeft problemen.

  Janny
 • [quote:c9b7f6bca4="jafolkers"]Ik hoef niet in te loggen, router staat altijd aan en in verbinding met internet en daar staan mijn inloggegevens in. Internetten gaat prima maar de 2 PC's delen geeft problemen.

  Janny[/quote:c9b7f6bca4]

  Dat is niet waar Herman het over heeft :(
  Hij verwijst je naar gebruikersaccounts ed niet naar inloggegevens van je provider
 • Ze loggen in met verschillende account. De een als Janny en de ander als Tineke en er zijn geen andere gebruikers op de computers. Ze zijn beide administrator. Werkgroep e.d. zijn op beide gelijk zoals dat moet volgens XP.

  Janny
 • Geef beiden computers eens de account 'Mien' + zelfde wachtwoord. Log op die account op beide computers in en je zult zien dat op beide computers alles te zien is.

  d.
 • Ik heb geen wachtwoorden ingesteld, zou ook niet weten hoe dat moet. Ik gebruik de klassieke weergve van XP. Als ik beide computers dezelfde naam geef onder 'deze computer' werkt het dan ook? En als een wachtwoord nodig is hoe stel ik dat in?

  Groeten Janny

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.