Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

[WLAN] Linksys

Anoniem
Klaasje
7 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik ben van plan een draadloos netwerk te installeren. Ik wil ook het internet delen. Ik maak verbinding met een Docsis-modem die verbinding maakt via het PPoE-protocool.
  In dit draadloze netwerk zitten twee computers. Een laptop en een normale pc. Op de laptop staat WinXPprof en op de normale pc Win98se. Ik zit te denken aan het volgende setje:

  Linksys Wireless Router Access Point WRT54G
  LinkSys Wireless LAN PCMCIA WPC54G, 54Mbit
  LinkSys Wireless LAN PCI WMP54G, 54Mbit

  Heeft hier iemand ervaringen met één van bovenstaande producten? En heb ik verder nog iets nodig voor het maken van en draadloos netwerk? Ik heb namelijk alleen ervaring met 'ouderwetse' netwerken.
  En wie weet of deze WLAN-router het PPoE-protocool ondersteunt?

  Bij voorbaat dank voor de moeite!
 • Waar ik ervaring mee heb is een 54mbps netwerk (w-lan)

  In de praktijk blijkt dit niet nodig te zijn. Op de plaatsen waar ik kom met mijn w-lan kaart is alles 11mbps. Voor thuisgebruik is draadloos alleen voldoende voor het surfen op het internet en het dowloaden van muziek ( in die grote van bestanden)

  Als ik grote bestanden moet verschepen pak ik alsnog een draadje en plug deze in op het bestaande kabelwerk. Wij hebben een vrij groot bedraad netwerk liggen ( in meters) en daar maak ik nog graag gebruik van.

  Door de Accesspoint in de nok van de zolderkamer te plaatsen heb ik vrij ruim bereik. Niet alleen in huis, maar tot vrij ver in de straat is mijn signaal te ontvangen. Zet dat ding dus niet in de meterkast; zonde van z'n vermogen.

  Zelf heb ik vernomen dat het signaal van de 11mbps kastjes stabieler zijn. Maar goed ik zou die van mij nu ook niet willen ruilen. Kostte immers een boel geld. Twee laptops lopen draadloos hier. Totale kosten was iets minder dan 220 euro, alles bij elkaar ( twee cardbus adapters + AP)

  /EDIT
  Ik heb een Asus 300g w-lan Access Point en twee SMC 2835w cardbus adapters (het enige wat wél goed is van SMC :lol: )


  d.
 • Bedankt Dilbert.
  Welk merk/type heb jij gebruikt in je netwerk?
  En wie weet of het PPoE-protocool wordt ondersteunt?
 • [quote:379ebc17d1="Klaasje"]
  En wie weet of het PPoE-protocool wordt ondersteunt?[/quote:379ebc17d1]

  ik :wink: :lol: :lol:

  en jij kan daar ook heel eenvoudig achter komen
  bezoekje aan website van linksys en de usermanual effe bekijken ( wel acrobat reader nodig, gratis downen bij adobe natuurlijk ) en daar staat alles in. :o :o

  trouwens welke provider heb je
  instellingen varieren per provider denk bv aan MAC adres klonen ed
 • Bedankt Crazy J.
  Ik weet hoe ik de router in moet stellen voor m'n provider, omdat ik nu een bedraad netwerk heb met een router. Die instellingen zullen dus hetzelfde zijn als voor een draadloos netwerk, neem ik aan.
 • Ik gebruik de WLan g 54mbps router/access point van Linksys, het heeft een goed ontvangst!!! Ik kan door het hele huis draadloos internetten, heb het alleen nog niet in de tuin geprobeerd omdat het weer er niet toelaat :D

  Ik gebruik zelf ADSL van tiscali en de modem die zij aan mij gaven zat al een router in, waardoor het best wel gecompliceerd was om hem in te stellen…het kost me 2 dagen om dat ding goed te instellen zodat ik het www op kon. In het begin kon ik de andere computers wel zien maar kwam het www niet op. Daarna moest ik de instelling van mijn modem/router veranderen in alleen de modem functie en mijn Linksys router/access point instellen als gateway…nu werkt het perfect. En ik moest ook voor zorgen dat beiden andere IP adressen hebben!!!

  Btw, check deze site voor een zeer goedkope prijs!!! www.ragus.nl
  (nog geen eens 100 euro!!!) :wink:

  Calvin
 • ondanks het slechte weer heb ik mijn bereik al eens geprobeerd. AP staat op zolder op een kledingkast. Hiermee bereikte ik de respectabele afstand van circa 60 á 70 meter recht voor mijn huis.

  d.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.