Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Internet valt elk uur uit

Anoniem
Inkie69
18 antwoorden
 • Ik heb een linksys BEFD41srw, op 1 pc XP, andere 98, laptop ook XP. Sinds ik dit draadloze netwerkje heb, wordt ieder uur(precies) de verbinding met internet verbroken. Bij netwerkverbinding staat wel dat er verbinding is. Kan niet pingen. Er zijn dan ook geen DNS nummers meer. Heb dynamische IP adressen. Firmware is up to date. Enige optie is om de router even uit en weer aan te zetten. Dan heb ik weer verbinding met internet. Is vooral dus lastig als ik veel aan het downloaden ben. Ik kan niets vinden in de instellingen van de router. Weet iemand raad?
 • wat is de 'lease time' van de ip adressen (worden automatisch gegeven, weet ik)

  d.
 • Er staat nu(31/01/2004 15:46): lease time verkregen 31/1/2004 15:33.19. Verloopt op 3/2/2004 15:33:19
 • volgens mij moet je een paar poorten van je firewall openzetten om het udp-verkeer door te laten: poorten 67 (server), en 68 (client)
 • die is gek! beetje de zooi opengooien. zet de leasetime eens op 'refresh everyday' oid.

  d.
 • [quote:2953a42fb3="Inkie69"]Ik heb een linksys BEFD41srw, op 1 pc XP, andere 98, laptop ook XP. Sinds ik dit draadloze netwerkje heb, wordt ieder uur(precies) de verbinding met internet verbroken. Bij netwerkverbinding staat wel dat er verbinding is. Kan niet pingen. Er zijn dan ook geen DNS nummers meer. Heb dynamische IP adressen. Firmware is up to date. Enige optie is om de router even uit en weer aan te zetten. Dan heb ik weer verbinding met internet. Is vooral dus lastig als ik veel aan het downloaden ben. Ik kan niets vinden in de instellingen van de router. Weet iemand raad?[/quote:2953a42fb3]

  Energiebesparingsopties? Windows mag apparaten uitschakelen of standby zetten om energie te besparen?
 • Energie beheer had ik al uitgezet. Dus dat is het niet. Die poorten openzetten heeft ook geen zin. Maar wat betreft die leasetijd: ik krijg nu steeds een leasetijd van 3 dagen. Zou niet weten hoe je dat zou kunnen aanpassen. Iemand een idee?
 • [quote:da7340ec22="Dilbert"]die is gek! beetje de zooi opengooien.[/quote:da7340ec22]
  Als deze poorten niet open staan voor de dhcp server van je provider, ziet die server jou niet meer als online, en verbreekt ie de verbinding.
 • Die poorten heb ik dus wel opengezet, maar zonder resultaat. Overigens volgens de internetverbindingen heb ik nog wel verbinding, maar kan dus niet op internet, mailen, pingen enz. Ik heb nu ook ontdekt dat als ik de adsl lijn reset via de test in de router ik ook weer verbinding krijg.Misschien heb je nog meer tips?
 • Dit probleem heb ik ook eens meegemaakt. Bij mij lag het dus aan de firewall (Norton 2003). Na ongeveer een uur had ik geen internet meer tenzij ik de pc opnieuw opstarte. Toen ik na een hele tijd testen en zoeken eindelijk wist wat de oorzaak was heb ik norton meteen vervloekt en mcafee erop gezet. Daarna geen problemen meer gehad.
 • Ik heb wel een virusscanner van Norton,maar ik heb daarbij geen firewall van geinstalleerd. Dus ook dat is denk ik het probleem niet. Maar in elk geval bedankt. Ik ga linksys nog maar eens mailen.
 • misschien een lullige vraag, maar heb je de tijdzone van het apparaat ingesteld? ( vb Amsterdam +1) ik weet niet of dat uit maakt, maar gezien je het over tijd hebt.

  d.
 • ja de tijdzone is ingesteld. Als ik hem alleen heb moeten uit/aan-en dan moet ik dat dus ook weer opnieuw instellen, omdat de automatisch functie hem niet pakt.
 • Ik heb hetzelfde meegemaakt. Iemand heeft toen in mijn router uPnP aangezet of juist uitgezet en daarna was het over. Ik weet niet waarom maar het werkte wel.
 • Heb je op je router niet een instelling zoals IP "renew forever"?
  Dit zorgt ervoor dat de verbinding vernieuwd wordt als de leasetijd op ongeveer de helft is, zodat er altijd verbinding blijft. :wink:
 • [quote:9d855c016d="Niek Breur"]Ik heb hetzelfde meegemaakt. Iemand heeft toen in mijn router uPnP aangezet of juist uitgezet en daarna was het over. Ik weet niet waarom maar het werkte wel.[/quote:9d855c016d]
  Ik weet niet waarvoor dat uPnP is. Maar ik heb hem uitgezet, ik laat weten of dat misschien helpt.
 • [quote:fc5bc08b18="Pol"]Heb je op je router niet een instelling zoals IP "renew forever"?
  Dit zorgt ervoor dat de verbinding vernieuwd wordt als de leasetijd op ongeveer de helft is, zodat er altijd verbinding blijft. :wink:[/quote:fc5bc08b18]
  Nee dat heb ik niet, tenminste ik ken ongeveer nu alle instellingen uit mijn hoofd en ben hem niet tegengekomen.
 • [quote:430796610f="Inkie69"][quote:430796610f="Niek Breur"]Ik heb hetzelfde meegemaakt. Iemand heeft toen in mijn router uPnP aangezet of juist uitgezet en daarna was het over. Ik weet niet waarom maar het werkte wel.[/quote:430796610f]
  Ik weet niet waarvoor dat uPnP is. Maar ik heb hem uitgezet, ik laat weten of dat misschien helpt.[/quote:430796610f]
  Nou helaas dat helpt dus niet, maar ik ben inmiddels wel weer wat verder met het analyseren van het probleem:
  Als ik geen verbinding meer heb met internet, maar nog wel met mijn netwerk, want die blijft steeds bestaan, dan hoef ik helemaal geen harde (knop uit/aan)reset of zachte(bij linktest: adsl line reset) reset te doen, maar gewoon in het setup scherm van de router zonder dat ik iets heb verandert op apply drukken, dan heb ik binnen een paar seconden(sneller dan de reset methoden) weer een internet verbinding.
  Op het setup scherm staat trouwens ook steeds iets fout: de tijd of ik die nu automatisch of handmatig instel, zolang als ik de pc aan heb staan loopt de tijd en datum keurig mee, doe ik de pc uit (router blijft onder stroom staan) dan blijkt de tijd niet mee te kloppen, hij staat niet stil, maar wordt gewoon op een hele andere tijd gezet en de datum 1 tot 3 dagen terug gezet?????? Ik denk toch steeds meer dat de router gewoon stuk is. Maar dan heb ik nog een ander probleem: de firma waar ik hem een maand geleden gekocht heb is failliet……En de kontakten met Linksysy zijn moeizaam zo via email en telefoon is erg duur zo naar Belgie

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.