Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Van ISDN naar ADSL

Anoniem
Edmond Varwijk
3 antwoorden
 • Ik wil een ADSL lijn aanleggen, en op dit moment ligt er een ISDN lijn en deze wil ik weg doen als ik ADSL neem. Wat moet ik precies verwijderen en wat kan ik laten zitten!! ik heb een IV VOX, waar alle lijnen naar toe gaan. Kan ik deze laten zitten? of moet deze ook weg??

  Zo snel mogelijk reageren AUB
 • De quatrovox is er om analoge telefoons op een ISDN-lijn aan te lsuiten. Als je dus de ISDN opzegt heb je die niet meer nodig. Dan kun je ook de ISDN-NT1 verwijderen en moet je de draadjes uit de NT1 losmaken en omsteken naar een normale telefooncontactdoos.

  Maar dit kun je pas doen (!) ivm verschil in voltage nadat je bij KPN hebt aangegeven dat je de ISDN opzegt en een afspraak met hen maakt om de lijn op een bepaalde datum en tijd ook om te zetten. Je krijgt dan een handleiding thuisgestuurd die volledig foolproof is.

  Je kon vroeger alleen ADSL aanvragen op een analoge lijn als de ISDN er al geruime tijd af was, officieel moest je wachten tot de eerste analoge rekening binnen was. Dat is niet meer zo. Maar wel moet je eerst de ISDN naar analoog laten omzetten, althans dit aanmelden. Geef bij de ADSL aanvraag aan dat je nu nog ISDN hebt maar remigratie naar analoog hebt aangevraagd. De twee aanvragen kruizen elkaar dan.

  Tussen bellen met KPN over teruggaan van ISDN naar analoog en het uitvoeren, zit iets van 3 dagen als ik me goed herinner, maximaal een week.

  groetjes Edmond
 • Maar je kunt dus niet die IV VOX laten zitten want nu zitten die draadjes mooi bij elkaar en komt er 1 centrale draad uit. Maar die kun je dus nie gebruiken voor de analoge lijn. Waar moet de splitter tussen komen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.