Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

pricipiele vraag: wireless vs. wired netwerk

Anoniem
Dilbert
6 antwoorden
 • Tja, ik sta op het punt om me ook in de wondere wereld van het netwerk te storten. En je raadt het al, ik weet nergens van. Maar goed, daar zijn de faq's voor van de diverse fora. Maar ik heb een vraag die ik toch niet zo terug kan vinden.

  Namelijk de volgende. Ik heb me laten vertellen dat een wireless netwerk dusdanig langzaam is, dat je er beter (nog) niet aan kan beginnen. Misschioen erg koret door de bocht, ik weet het niet. Maar hoe denken jullie daar nu over?

  Overigens, het zou bij mij "heel simpel" gaan om 1 pc en 1 laptop. :oops:
  En om meteen nog maar iets te noemen, ik las in een posting hier, dat je ook een deel van het netwerk wireless kan maken. Is dat misschien iets om die snelheidsdaling te omzeilen?? Of weet ik gewoon niet waar ik het over heb?? :cry:
 • [quote:2103a51227="Noesje1"]Overigens, het zou bij mij "heel simpel" gaan om 1 pc en 1 laptop. :oops:
  En om meteen nog maar iets te noemen, ik las in een posting hier, dat je ook een deel van het netwerk wireless kan maken. Is dat misschien iets om die snelheidsdaling te omzeilen?? Of weet ik gewoon niet waar ik het over heb?? :cry:[/quote:2103a51227] Draadloos heeft zowel voor als nadelen. Wil je vrijheid en is bekabeling in je woning niet zo praktisch, dan is draadloos een optie. Snelheid speelt wat minder, want die netwerkkabel kon toch niet? Voor bv internet en gewoon wat data, is de snelheid minder belangrijk. Wil je echt snelheid (omdat je eventjes 1 GB data of zo, wil overpompen), tja, in jouw geval zet je de laptop dan naast de computer en, middels een switch (ligt een beetje aan welke hardware je gaat kopen) of cross kabel, maak je dan een snellere verbinding. Het blijft al met al een afweging van kosten, snelheid, wensen en mogelijkheden. ALs je past begint, dan zou ikzelf eenvoudig beginnen.
 • daar je zelf aangeeft dat het om een 'simpel netwerk' gaat zou ik voor draadloos gaan.

  no offence: met een dergelijke vraag zie ik jou geen kabels trekken. Neem lekker draadloos ding. Kwestie van neerzetten, kaart inpluggen en gaan.

  wireless vanuit mijn bed,
  d.
 • [quote:a67a8b23bb="Dilbert"]………no offence: met een dergelijke vraag zie ik jou geen kabels trekken…..
  d.[/quote:a67a8b23bb]

  Ik heb het ook niet als een offence opgevat, maar daar kon je je dan nog wel eens in vergissen. Als ik ergens niet bang voor ben, dan is het wel kabels en pluggen. Het is namelijk mijn dagelijks werk……….

  Met simpel bedoel ik eigenlijk het aantal pc's, en het gebruik van het netwerkje.
 • Het leggen van kabels is idd nou ook weer niet zo'n werk, zeker niet als je aan de "uiteinden" een wandkontaktdoos voor netwerk monteert. Kun je de kabel gewoon op de meter kopen en het laatste stukje met een kabel uit de winkel maken.
  De optie die Hans geeft is denk ik uiteindelijk de handigste. Aangezien de meeste internetverbindingen niet boven de 1 Mb uitkomen, is standaard 11Mbps voor wireless snel zat.
 • voor een laptop lijkt het me wel heel erg handig om draadloos te memen! :)
  maargoed, ik heb hier zelf gewoon met kabels, een kabeltje trekken door het huis is zo'n probleem niet eens.
  het is maar hoeveel geld je er voor over hebt :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.