Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Snelheid netwerk

Anoniem
mlouage
6 antwoorden
 • Hallo,

  Als ik grote bestanden doorpomp op het netwerk en ik kijk bij Taakbeheer\Netwerk zie ik dat het percentage op 22% blijft steken.
  Dus dat is maar iets meer dan een 5de van wat het theoretisch aankan.

  Ik heb begrepen dat het aan de kwaliteit en de lengte van de kabels kan liggen. De totale lengte van de kabels is om en bij de 40m en het zijn zelfgemaakte.

  Het netwerk gaat via een router met built-in switch.
  Wat de systemen betreft het zijn 2 laptop's (misschien dat het daarom zo traag gaat, de schijven draaien maar aan 4200 toeren?) : 1 met WinXP Home en de andere met Win2000 Prof.

  Ohja, ik heb ook de indruk dat bestandsoverdracht sneller gaat tussen systemen voorzien met Win2k/XP, dan als er een Win9x systeem bij zit. Kan dat?
 • Mogelijk kan je switch maar 10 mbits aan. In dat geval vertraagt je switch je netwerk.
  Er kan inderdaad een verschil zijn tussen Win98 en WinXP/2000. Dit verschil zal echter niet erg groot zijn.
  De snelheid waarmee de schijven draaien is eigenlijk niet direkt van belang. Wel is de access-snelheid, de leessnelheid en de schrijfsnelheid van de schijven van belang. Die zijn daar natuurlijk wel van af geleid. Meestal is echter de snelheid van het netwerk de beperkende factor.
 • je hebt twee laptops? kun je ze toch beter naast elkaar zetten met een crosscabeltje? of (ligt eraan hoe nieuw ze zijn) je maakt gebruik van infrarood.

  d.
 • Gebruik maken van infrarood zal wel helemaal geen optie zijn, want dat gaat tergend langzaam. De doorvoersnelheid van een IR-poort is 4 Mbps.

  Een crosskabel tussen de twee laptops is inderdaad leuk als je bestanden uit wil wisselen, maar mlouage zal niet voor niets een router hebben staan. Er zal wel op beide laptops ge-internet moeten worden en bestanden uitwisselen tegelijk.
 • [quote:fc9ba27adf="Leo S"]…, maar mlouage zal niet voor niets een router hebben staan. Er zal wel op beide laptops ge-internet moeten worden en bestanden uitwisselen tegelijk.[/quote:fc9ba27adf]
  Idd, en de laptops zijn als een desktopvervanger geprofileerd. Sommige mensen hebben nu eenmaal niet graag een logge systeemkast op of onder het bureau :wink:

  Wat de snelheid van het netwerk betreft. De router kan 100 mbs aan. Als je een pc met een 100mb lan kaart verbindt met de router gaat er een oranje ledje oplichten, wanneer de router verbonden is met een pc met maar een 10 mb lan kaart (ja ik heb er zo 1 gevonden op zolder :D ) dan gaat het ledje groen oplichten.
  Ik denk weldegelijk dat de router 100mbs aankan.

  Dus volgens HermanH is de beperkte snelheid niet afkomstig van de (trage) HD's.
  Kan het dan aan de kabels liggen? Deze zijn zelfgemaakt, en ik denk dat er zelfs 1 in dezelfde wachtbuis ligt als de telefoonkabel.
  Ook heb ik gehoord dat de kabels uit de buurt van de elektrische leidingen moeten liggen?
 • Het kan inderdaad liggen aan de kwaliteit van de kabels. Ook storingen door in de buurt liggende leidingen is mogelijk. Bij een telefoonleiding is dat echter alleen het geval als er ook daadwerkelijk gebeld wordt, omdat er anders geen stroom op staat.

  Een andere mogelijkheid is een niet goed functionerende of verkeerd ingestelde netwerkkaart. Kunnen al die kaarten full-duplex aan? En staan ze ook allemaal zo geinstalleerd dat ze daar gebruik van maken?

  Ik heb 1 keer meegemaakt in een bedrijfsnetwerk dat er 1 kaart op 10 Mbits stond ingesteld. Het gehele 100 Mbits netwerk werd er erg traag van.
  Mogelijk dat je ook zo'n effect hebt met full en half duplex.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.