Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Hoe test ik de veiligheid van een draadloze verbinding?

Anoniem
Berntet
10 antwoorden
 • Ik heb sinds kort een laptop en deze via een router met een draadloze verbinding verbonden met mijn vaste desktop-pc. Ik heb de gebruiksaanwijzing nauwkeurig gevolgd en alle veiligheden ingesteld die ik kon vinden, incl 128bit versleuteling. Alles werkt correct. Maar ik wil de proef op de som nemen en testen of alles inderdaad veilig is en niet een of andere lolbroek van buitenaf op mijn pc kan inbreken of het internet op kan. Weet iemand van jullie een manier om juist dat draadloze deel te testen?
 • Het is de vraag of dit zin heeft, immers je moet er vanuit gaan dat elke beveiliging te kraken is. Uitzenden van je prive gegevens is vanzelfsprekend een risico nemen. Gezien de moeite en kennis die ervoor nodig is de gemelde beveiliging te kraken loop je een slechts theoretisch gevaar, tenzij je een groot belang te beveiligen hebt……
 • waar woon je? kom ik even langs! :wink:

  d.
 • Als je de volgende zaken hebt ingesteld, kun je er gerust op zijn dat je in alle redelijkheid veilig bent:
  [list:bd462e5818]
  [*:bd462e5818]WEP geinstallerd en eventueel aangeven dat non-encrypted data ge-deneid moet worden (kan je in sommige AP's aangeven)
  [*:bd462e5818] SSID broadcasting uitschakelen
  [*:bd462e5818]ANY network deneien
  [/list:u:bd462e5818]
  Eventueel kan je nog instellen dat alleen bepaalde MACadressen toegang hebben
 • WEP is geïnstalleerd, de router selecteert op MAC-adres. Hoe ik SSID moet uitschakelen, kan ik niet vinden. Any network heb ik ook uitgeschakeld.

  Verder vind ik het vreemd dat ik bij het starten twee 'connecties' zie. De eerste heeft de naam van het thuisdomein ( bij Microsoft is dat MSHOME, bij mij heet het anders) en daarnaast zie ik vaak, maar niet altijd, de connectie 'wireless' de defaultinstelling van de router. Maar voor die laatste heb ik juist iets anders gekozen en toch komt die vaak terug, maar niet altijd en dat laatste vind ik juist zo vreemd.

  Sorry overigens dat ik zo laat reageer, ik heb het erg druk gehad.
 • Het kan natuurlijk zijn dat er iemand in de buurt een Wireless setje heeft dat nog niet beveiligd is.
 • Dilbert, dank voor je aanbod, maar om daarvoor naar Eindhoven te komen vind ik wat veel gevraagd.

  En een ander wireless-setje dat nog niet beveiligd is, lijkt me mogelijk maar hoe weet ik dat zeker?
 • Download netstumbler en je ziet van alles over de WiFi verbindingen die je ontvangt, je kan met name even kijken naar het mac-adres van de WAP die je ontvangt, is die niet van jouw WAP, dan is ie van een ander :-)
 • Ik heb gezocht naar Netstumbler, maar ik vind alleen een set voor € 150 en dat vind ik toch echt teveel om even iets te proberen. Kun jij me laten weten hoe ik een freeware of demo-/trialversie kan vinden?
 • http://www.netstumbler.com/download.php?op=getit&lid=22

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.