Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

geen radiotransmitter en toch verbinding?

Anoniem
Berntet
2 antwoorden
 • Ik heb een router met een draadloze poort. Alles werkt correct. Nu heb ik toch nog de volgende vragen en ik hoop dat één van jullie mij kan uitleggen wat er gebeurt.
  1. Als ik in de systemtray met mijn muis op de icoontjes voor de verbinding en de radiotransmitters ga staan zie ik vaak dat de signaalsterkte verschilt. Bijv transmitter: signaal goed en draadloze verbinding: signaal zwak. Hoe kan dit?
  2. Laatst schakelde ik de transmitter uit en tot mijn verbazing bleef de draadloze verbinding in tact! Kan dat en hoe dan? Waardoor wordt dit veroorzaakt? Het is toch juist de radiotransmitter die het contact maakt? Andersom heb ik ook al eens gezien, namelijk dat er wel een icoontje voor de verbinding is en géén icoontje voor de transmitter en dat ik toch een verbinding heb. Ik word daar zenuwachtig van ivm de veiligheid.
 • 1. sterkte van het signaal kan variëren als je op verschillende punten van de router bevind. bv: de zolder, woonkamer of buiten

  2. je kan een icoontje wel weggooien, maar het uitzetten van een verbinding heb je niet gedaan. bv: als ik een icoon van een programma van mijn desktop verwijder bestaat het programma ook nog.

  bang voor de veiligheid?
  - heb je wep incryptie?
  - selecteerd de router op mac adres?
  - moeten gebruikers wachtwoorden gebruiken voor gedeelde bestanden?

  ga dat even na.

  d.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.