Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

thuisinternetten met een internetverbinding op het werk

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Ik zou s'avons thuis willen werken op een laptop.

  De computer op mijn kantoor heeft een internet-verbinding (adsl). Kan ik van thuis een internetverbinding maken met de aansluiting op mijn kantoor ?
 • Vertel eens wat meer !

  Heeft je werk een heel netwerk of 1 pc. Staat er een server zo ja wat voor een ? Filewall router ?
  Ben jij de systeem beheerder of doet iemand anders dat ?

  Maar er zijn voor alle situaties verbindingen te maken met je werk, danwel via de telefoonlijn of via het internet.

  Een hele simpele oplossing is http://www.realvnc.com/ op de pc op je werk de server installeren en thuis de client. Pc op je werk aan laten staan en een gaatje maken in de firewall.

  Mooier is via een beveiligde vpn verbinding oid maar dan moeten we eerst wat meer info over je pc omgeving hebben
 • nee ik ben verzekeringsmakelaar en ik heb gewoon 1 pc, ik ben maar alleen dus ik moet maar mijne plan ermee zien te trekken. Ik wil gewoon 's avonds als ik thuis ben gewoon nog wat opzoeken op het net maar liefst natuurlijk breedband en zonder nog eens een 2de abbonement te moeten nemen
 • dus je wilt internetten via de laptop op je werk als je thuis bent, terwijl je thuis ook al een internet verbinding hebt?? :-?
 • Om een verbinding te maken met je werk moet er iets tussen jou en je kantoor zitten.

  Voor grote afstanden kan dit het internet of een telefoonlijn zijn. Beide zijn beperkt in bandbreedte. Als jij dus via isdn of analoog inbelt danwel naar je werk of naar het internet zijn daar telefoonkosten aan verbonden.
  De maxiamale bandbreedte is dan 64 (enkel isdn) of 56k6 dit is geen breedband ! en dat zal het nooi kunnen worden door de beperking van het verbindingsstuk tussen jou en kantoor.

  Als je kantoor aan huis hebt kan je natuurlijk een (draadloze) router gebruiken. Een totaal pakketje heb je voor zo'n 100 euro bij de locale computer winkel
 • Ok stel dat ik met de telefoonlijn internet thuis met mijne laptop verbinding wil leggen met mijn kantoor. Hoe leg ik dan die verbinding met de pc van het werk? Moet deze dan dag en nacht blijven aan staan? (Mijn kantoor is ongeveer 2 à 3 km ver). moet ik dan een soort server installeren?
 • Je hoeft geen server te hebben. In Windows XP (Professional zeker, Home Edition weet ik niet) is het mogelijk om een modem aan je PC te laten luisteren voor inkomende gesprekken. Je belt dan dus rechtstreeks op je PC in en met de juiste combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord kun je op die PC documenten openen en dergelijke.

  Als het Windows XP betreft kun je ook extern buroblad gebruiken om zo je PC 'over te nemen'.
 • Kun je mij wat meer uitleg geven Leo S over die modem en instellingen binnen XP?
 • waar wij denk ik omheen draaien is de simpele vraag of je met één abonnement vanaf verschillende lokaties het net op kan.

  vraag ik mij eigenlijk ook af. Als je dezelfde gegevens invult voor je abonnement, waarom zou dat niet kunnen? In theorie een tweede modem aanschaffen?

  d.
 • Abbo zit volgens mij aan je telefoon nummer gekoppeld. Dus kun je dat niet op een andere locatie met zelfde abbo internetten.
 • dat denk ik ook ja ook met kabel zal dat niet gaan vrees ik
 • Wordt in principe een 2e abo met breedband. Dus dan hoef je niet naar kantoor om te internetten.

  Het heeft geen zin om via een modem op kantoor in te loggen, want je snleheid is de snelheid vh modem en niet de breedband adsl op kantoor.

  Een andere optie is om te kijken of er een directe lijn gelged kan worden van je woning naar het kantoor, dan kan het wel.
  Ik denk alleen dat de kosten hiervoor verschillende jaar abonnementen op ADSL lite zullen zijn

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.